Pilot Books aduce în România volumul „Banii” – o dezvăluire făcută de către jurnalistul Alex Duff despre familia, relațiile de putere și afacerile din spatele Turului Franței

0
745

 

București, 14 iulie 2023 – Pilot Books, singura editură sportivă din România, lansează volumul „Banii”, scris de Alex Duff, jurnalistul care a dezvăluit lumii fascinanta și necunoscuta poveste din spatele Turului Franței, o incursiune în culisele celei mai prestigioase competiții de ciclism din lume.

 

Suntem bucuroși că, odată cu desfășurarea celei de-a 110-a ediții a Turului Franței, putem aduce în atenția publicului o perspectivă nouă, neștiută și intrigantă despre originea cursei. Este o carte extrem de bine documentată, care explorează povestea familiei Amaury, cea care deține și astăzi proprietatea asupra celei mai cunoscute competiții de ciclism din lume, o adevărată cursă prin lumea sportului și cea a afacerilor”, spune Bogdan Ungureanu, Fondator Pilot Books.

 

Volumul relatează cronologia evenimentelor care au transformat un fenomen cândva aflat în dificultate într-unul dintre cele mai importante evenimente sportive din istorie, dar și într-o sursă de profit de zeci de milioane de euro. Autorul descrie în amănunt consecințele imperiului creat de Emilien Amaury, sub forma multiplelor amenințări culturale la adresa patrimoniului național, precum și încercările nenumărate de a smulge puterea din mâinile ultimei generații a familiei Amaury, care deține și astăzi cursa.

 

Cartea este redactată sub tutela jurnalistului de sport Emanuel Terzian. Experiența lui de peste un deceniu, inclusiv în rolul de comentator al Turului Franței în România, îmbină perspectiva economică a autorului cu realitatea din teren, oferind cititorilor o parcurgere ușoară, atât pentru pasionații de ciclism, cât și pentru cei interesați de întregul carusel politic și financiar din spatele competiției.

 

În redactarea cărții „Banii”, Alex Duff s-a folosit de surse dintre cele mai diverse, de la informațiile aflate în redacția publicației de unde se ocupa în mod direct de Turul Franței, cărțile altor autori și inclusiv biografia lui Emilien Amaury, până la documente cândva secrete din Arhivele Băncii Angliei, datând din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Cei pasionați pot găsi volumul „Banii”, scris de Alex Duff, redactat de Emanuel Terzian și pus la dispoziția publicului din România de editura sportivă Pilot Books pe https://www.pilotbooks.ro/ și în cele mai importante librării din țară.

 

Despre Pilot Books

 

Pilot Books este singura editură din România specializată în literatură cu tematică sportivă, care se adresează atât celor care doresc să citească despre sport, cât și practicanților care caută inspirație sau sfaturi practice de la profesioniști de top. Printre cărțile marcante publicate de către Editura Pilot Books se regăsește cel mai nou volum sportiv, Teoria Corzilor, scrisă de David Foster Wallace, precum și Tour de Force, povestea celei mai grandioase reveniri din istoria ciclismului semnată de sprinterul Mark Cavendish. Mai multe informații despre noutățile editurii Pilot Books pot fi găsite pe https://www.pilotbooks.ro/ .

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here