Peste 700 de permise, retinute intr-o zi pentru neacordare de prioritate pietonilor

0
529
trecere-pietoni

trecere-pietoniPolitistii rutieri au ridicat, miercuri, peste 700 de permise soferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajati in traversarea strazilor prin locuri marcate si semnalizate corespunzator.

Politistii rutieri au anuntat ca vor actionat, miercuri, pe soselele din orasele resedinta de judet pentru a verifica daca sunt respectate dispozitiile legale referitoare la acordarea prioritatii de trecere a pietonilor de catre soferi, Politia Romana informand ca de la inceputul anului s-au inregistrat 17 morti si 150 de raniti, toti accidentati pe zebra.

Pe timpul actiunii nu a fost inregistrat niciun accident ca urmare a neacordarii prioritatii pietonilor angajati in traversare prin locuri marcate si semnalizate corespunzator, spune Politia Romana.

Cei peste 770 de politistii care au actionat in trafic intre orele 12.00 si 20.00 au avut ca principala misiune prevenirea evenimentelor rutiere negative generate de neacordarea prioritatii pietonilor angajati in traversare prin locuri marcate si semnalizate corespunzator.

Pentru inregistrarea si probarea abaterilor de la normele rutiere politistii au folosit mijloacele de supraveghere a traficului si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, o atentie deosebita fiind acordata zonelor adiacente unitatilor scolare.

Desi prin prezenta activa in strada politistii rutieri au prevenit producerea vreunui accident rutier ca urmare a neacordarii prioritatii de trecere pietonilor, iar actiunea a fost intens mediatizata, la 747 de conducatori auto le-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversare prin locuri marcate si semnalizate corespunzator.

Din analiza de risc rutier rezulta ca una din principalele cauze generatoare de accidente o reprezinta neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si in special copiilor angajati in traversare prin locuri marcate si semnalizate corespunzator.

Politia atrage atentia pietonilor sa traveseze numai prin locurile special amenajate si numai dupa o atenta asigurare mai ales ca, in conformitate cu legislatia rutiera actuala, ei suporta consecintele accidentului produs ca urmare a traversarii lor neregulamentare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here