PESTA PORCINA EXPLOATATA POLITIC!

0
1378
Dumitru Oprea către ministrul Agriculturii:
„Se justifică demisia de onoare“
Într-o întrebare adresată Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deputatul PNL Dumitru Oprea cere publicarea planului strategic de măsuri pe care instituţia le-a avut în vedere pentru combaterea pestei porcine africane. Dumitru Oprea consideră că ministrul Petre Daea ar trebui, măcar în ceasul al 12-lea, să îşi prezinte demisia de onoare.

„Cu toate că a existat, încă de la începutul anului trecut, un avertisment al Comisiei Europene cu privire la măsurile de prevenire a pestei porcine africane, ANSVSA și Ministerul Agriculturii pare că au ignorat total acest lucru. Mai mult, la începutul anului, Directorul ANSVSA a decis să elimine controlul de primăvară făcut de veterinari, din motive bugetare. În prezent, România este țara cea mai afectată din UE, pesta porcină africană afectând tot mai multe județe din țară. Peste o sută de mii de porci sacrificați, din care aproape jumătate din curțile țăranilor, mari ferme închise și peste 1.000 de persoane în șomaj.  În tot acest timp, autoritățile au minimizat situația și au transmis că lucrurile se află sub control, iar crescătorii vor fi despăgubiți. Inclusiv Liviu Dragnea a plusat recent declarând că fermierii vor fi despăgubiți la kilogramele pe care le-ar fi avut porcii la iarnă, nu la greutatea pe care au avut-o acum, când au fost sacrificați“, declară parlamentarul ieşean.

În aceste condiții, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită Ministrului Agriculturii planul strategic pe care l-a a avut în vedere pentru combaterea pestei porcine africane, precum şi măsurile concrete aplicate pentru a împiedica răspândirea acestei maladii pe teritoriul ţării noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here