Permisul auto, doar pentru absolventii a cel putin opt clase – proiect legislativ

0
746
sofer

soferSenatul a adoptat, miercuri, cu 91 de voturi „pentru”, trei „impotriva” si doua abtineri, o initiativa legislativa potrivit careia persoanele care solicita prezentarea la examen pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa fie absolventi a cel putin opt clase.

 Propunerea legislativa, care vizeaza modificarea Ordonantei de Urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, il are ca autor pe senatorul UDMR Fekete Andras Levente.

Comisia pentru administratie, care a intocmit raportul, a propus plenului respingerea initiativei legislative, sustinand ca aplicarea reglemenatrilor propuse ar conduce la aparitia unor situatii injuste intre persoanele care au obtinut permisul de conducere fara indeplinirea cerintei ce se propune a fi introdusa si cele care urmeaza sa obtina permisul de conducere dupa intrarea in vigoare a legii.

Raportul comisiei a fost respins de plen, fiind inregistrate 58 de voturi „impotriva”, 29 de abtineri si sapte voturi „pentru”.

Propunerea legislativa a fost adoptata cu 91 de voturi „pentru”, doua abtineri si trei voturi „impotriva”.

Senatul a fost prima Camera sesizata cu proiectul de lege, acesta urmand sa fie transmis spre dezbatere Camerei Deputatilor.

In prezent, legislatia prevede ca persoanele care solicita prezentarea la examen pentru obtinerea permisului de conducere sau a unor noi categorii ori subcategorii ale acestuia trebuie sa indeplineasca doar conditiile de varsta, sa fie apte din punct de vedere medical si sa faca dovada pregatirii teoretice si practice prin cursuri organizate de unitati autorizate. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here