Performantele elevilor Liceului pentru Deficienti de Vedere Cluj la Campionatul International de inot din Germania

0
818

Liceul pentru Deficienti de Vedere Cluj, institutie de invatamant special care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, a participat in perioada 17–21 iunie 2010 la cea de-a 24-a editie a Campionatului International de inot de la Berlin (Germania), aceasta fiind cea mai importanta competitie de inot dupa etapa de Campionat Mondial care va avea loc in perioada 15-21 august 2010.

 La acest concurs sportiv au participat 630 de sportivi din 47 de tari.
Liceul pentru Deficienti de Vedere Cluj a participat la aceasta competitie cu o echipa formata din 6 elevi si condusa de catre antrenorii prof. Emese Maniu si prof. Lidia Tamas. Sportivii clujeni au reusit sa castige in total 7 medalii, dupa cum urmeaza: 
1.Naomi Ciorap – 3 medalii de bronz la 100 m spate, 200 m liber, 400 m liber si locul 4 la 200 m individual combinat;
2.Valentin Velecico – 1 medalie de argint la 50 m bras, 2 medalii de bronz la 200 m liber si 50 m spate;
3.Samuel Ciorap – 1 medalie de bronz la 50 m bras si locul 6 la 100 m spate.
Reamintim in acest context faptul ca echipa de inotatori ai Liceului pentru Deficienti de Vedere Cluj a mai participat in acest an si in cursul anului trecut, la o serie de concursuri de inot similare, unde au obtinut performante remarcabile. Astfel, in luna mai 2010, la o competitie sportiva organizata in Ungaria la Debrecen, sportivii clujeni au reusit sa castige in total 36 de medalii, din care 20 de aur si 16 de argint. La acestea s-a adaugat si medalia de aur obtinuta de elevul Samuel Ciorap la Jocurile Tineretului de la Brno din Republica Ceha care au avut loc in data de 25 iunie, a.c.
Totodata, in cursul anului 2009, elevii Liceului pentru Deficienti de Vedere au participat la competitii de inot organizate in Slovacia, Germania si tara Galilor, acestia castigand un numar de 42 de medalii, dintre care 33 de aur, 7 de argint si 2 de bronz. La acestea s-au adaugat un numar de 13 diplome si o cupa. Pentru aceste performante deosebite, presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise i-a premiat pe acesti elevi in luna decembrie 2009, cu diplome si bani, in suma totala de cca. 7.000 de lei. 
         „Calitatile personale remarcabile ale acestor copii precum si implicarea deosebita a cadrelor didactice de la aceasta unitate de invatamant special concretizate in obtinerea de inalte si repetate performante sportive, ne determina sa credem ca visul acestora, de a participa si de a obtine medalii la Jocurile Paralimpice din anul 2012 de la Londra, este unul care poate deveni realitate.” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.  

Biroul de presa
07.07.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here