Pentru Blankfactor doar cerul este limita în biroul de la ultimul etaj al celei mai înalte clădiri din România, SkyTower

0
657

 

 

  • Compania globală de tehnologie și-a consolidat prezența în România prin închirierea ultimului etaj de birouri al celei mai înalte clădiri din țară, SkyTower București

 

București, 22 februarie 2024 – Blankfactor, furnizor global de tehnologie și servicii de transformare digitală end-to-end pentru servicii financiare, a selectat SkyTower, clădire de birouri de referință în România, într-o tranzacție imobiliară strategică, coordonată eficient de CBRE România, cu obiectivul de a asigura mutarea companiei în acest spațiu până în martie 2024.

 

„Această tranzacție marchează expansiunea noastră și pe piața din România. Suntem încântați să ne stabilim noul nostru hub la etajul 35 al SkyTower, un spațiu care va acomoda aproximativ 100 de angajați. Ne aflăm în acest moment în mijlocul unui proces foarte dinamic de angajare care anticipează mutarea noastră”, a declarat Andrei Mocan, Managing Director la Blankfactor România.

 

Tranzacția de închiriere, reprezentând una dintre puținele intrări noi pe piața românească de anul trecut, a fost, de asemenea, una dintre cele mai mari suprafețe închiriate pe subpiața dinamică Calea Floreasca – Barbu Văcărescu. În acest mod, Blankfactor își extinde amprenta globală: cu sediul central în Miami, Florida, Blankfactor are în prezent birouri din Columbia, până în Bulgaria.

 

SkyTower, o clădire de birouri de referință deținută de Raiffeisen Property Holding International (RPHI), se înalță la 137 de metri deasupra solului, cu o structură subterană de 60 de metri dedicată depozitării și parcării. Turnul este prima clădire din lume care a primit certificarea SHORE PLATINUM, prima clădire de birouri din România certificată LEED Platinum Operations and Maintenance și deține, de asemenea, certificarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, evaluată de ÖGNI (Societatea Austriacă pentru Managementul Clădirilor Sustenabile).

 

„Ne-am bucurat să oferim companiei Blankfactor un spațiu la cheie la cel mai înalt nivel de birouri al turnului nostru, care asigură o priveliște impresionantă panoramică, de 360 de grade. Clădirea multifuncțională oferă spații de birouri premium iluminate natural, lifturi de mare viteză, un centru de evenimente de înaltă tehnologie care include primul auditoriu dintr-o clădire de birouri și un restaurant de afaceri la unul dintre ultimele etaje. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care SkyTower atrage clienți de elită în căutarea unei clădiri emblematice care asigură servicii de top”, a declarat Bogdan Deju, Senior Leasing & Asset Manager la RPHI.

 

Tranzacția imobiliară realizată rapid și eficient a fost influențată de accentul pus de Blankfactor pe sustenabilitate, bunăstarea angajaților și profitabilitatea operațională. Compania a luat în considerare, de asemenea, factorii legați de marcă și „factorul wow” în decizia sa finală.

 

„Facilitarea instalării Blankfactor în clădirea SkyTower a fost cu adevărat valoroasă. Este un eveniment care confirmă atractivitatea continuă a României pentru companiile IT aflate în căutare de talente calificate. Într-o perioadă în care munca la distanță este omniprezentă, alegerea Blankfactor de a oferi un birou de top într-o clădire emblematică reflectă un angajament față de bunăstarea și alegerea angajaților. Constrângerile nu funcționează, în schimb, ceea ce contează pentru toată lumea este crearea unui loc de muncă care inspiră”, a explicat Ana Vicoveanu, A&T Office Advisor la CBRE România.

 

Aproape o jumătate de milion de metri pătrați au fost închiriați în 2023 în București, marcând o premieră în ceea ce privește activitatea tranzacțională pentru piața de birouri. Activitatea totală de închiriere (TLA) în 2023 se ridică la 476.000 mp, un total cu 62% mai mare față de datele din anul precedent, valoarea de aproape jumătate de milion de mp închiriați marcând o premieră în ceea ce privește activitatea tranzacțională pentru piața de birouri din București. Tendința ascendentă a TLA a putut fi observată începând cu anul 2021, o schimbare a cererii care a crescut treptat cifrele anuale și care a culminat cu recordul din 2023. Take-up (totalul tranzacțiilor, excluzând reînnoirea/renegocierea) reprezintă 45% din totalul activității de închiriere, pondere mai mică în total comparativ cu procentul din 2022.

 

DESPRE BLANKFACTOR

Blankfactor creează produse de clasă mondială menite să revoluționeze serviciile financiare cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră. Cu o expertiză vastă și dovedită în domeniul fintech, compania aduce know-how-ul privind dezvoltarea în prima linie a inovației în domeniul energiei. De la proiectare până la lansare, Blankfactor alimentează viitorul digital al sectoarelor de plăți, bancar și asigurări cu talente de top din întreaga lume.Pentru mai multe informații și pentru a verifica alte evenimente viitoare la care compania participă sau pe care le sponsorizează, vizitați blankfactor.com

 

 

DESPRE SKYTOWER

Clădirea SkyTower este deținută și gestionată de Raiffeisen Property Holding International (RPHI) și, începând cu finalizarea construcției în decembrie 2012, turnul a devenit o emblemă a orașului, remodelând panorama noii zone de afaceri din nordul Bucureștiului și stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu. Începând din februarie 2023, SkyTower este singura clădire din România membră a Federației Mondiale a Marilor Turnuri (WFGT).

La Forbes Romania Gala – Cele mai bune clădiri de birouri 2023 – SkyTower a primit premiul „CEA MAI ICONICĂ CLĂDIRE DE BIROURI DIN ROMÂNIA”. În iunie 2023, SkyTower a primit 2 premii la Gala IPA – Romanian Property Awards: Premiul Office Refurbishment  și Premiul pentru Office Interior. Mai multe informații aici: www.skytower.ro .

 

DESPRE CBRE Group, Inc.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), o companie listată în Fortune 500 și S&P 500 cu sediul în Dallas, este cea mai mare firmă de servicii și investiții imobiliare comerciale din lume (pe baza veniturilor din 2022). Compania are peste 115.000 de angajați care deservesc clienți din mai mult de 100 de țări. În România, CBRE deservește o gamă diversă de clienți cu o suită integrată de servicii, inclusiv facilități, tranzacții și management de proiect; gestionarea proprietății; gestionarea investițiilor; estimare și evaluare de proprietăți; leasing imobiliar; consultanță strategică; vânzări de proprietăți; servicii ipotecare și servicii de dezvoltare. Pentru mai multe informații vizitați www.cbre.ro sau pagina de LinkedIn CBRE Romania..

 

Contact:
Răzvan Ionescu, Marketing Manager, +400 745 208 891, [email protected]

CBRE România Linkedin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here