Peninsula coreeana este "in pragul razboiului", afirma Phenianul

0
635
soldat-armata-razboi

soldat-armata-razboiManevrele navale comune ale Coreei de Sud si Statelor Unite, care vor incepe duminica, duc peninsula coreeana „in pragul razboiului”, a afirmat vineri regimul de la Phenian, citat de agentia oficiala KCNA.

 Aceste exercitii militare „ale imperialistilor americani si ale marionetei lor belicoase sud-coreene” sunt indreptate impotriva Coreei de Nord, a afirmat Phenianul.

„Situatia peninsulei coreene se apropie de pragul razboiului din cauza proiectului imprudent al acestor excitati ai tragaciului”, a adaugat comunicatul oficial nord-coreean.

Pentru prima data dupa Razboiul din Coreea (1950-1953), Coreea de Nord a bombardat marti o zona cu locuinte civile din Coreea de Sud. Aceste tiruri de obuze s-au soldat cu moartea a patru persoane si ranirea a aproximativ 20, pe insula Yeonpyeong, si au provocat tiruri de riposta din partea armatei sud-coreene.

Statele Unite si-au afisat miercuri sprijinul fata de Coreea de Sud si vor efectua impreuna manevre aeronavale, la care participa si un portavion, incepand de duminica pana miercuri. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here