Pe măsura provocărilor: soluții de carosare pentru autovehicule comerciale ușoare Mercedes-Benz fără emisii

0
1373

 

Mercedes-Benz este convins de avantajele ecologice și economice ale autovehiculelor comerciale ușoare electrice și va continua să-și promoveze planurile de a aduce pe piață autovehicule comerciale ușoare cu alimentare electrică, în toate segmentele.

 

Noua generație eSprinter

 

În 2020, Mercedes-Benz Vans a dezvoltat Platforma Electrică Versatilă – baza tehnică pentru noua generație eSprinter, care va fi produsă succesiv începând cu a doua jumătate a anului 2023, în Charleston, Duesseldorf și Ludwigsfelde. Cerințele au fost stabilite în strânsă cooperare cu clienții în timpul procesului de dezvoltare: cu trei baterii și numeroase variante de configurații de caroserie, următoarea generație eSprinter este partenerul perfect în orice afacere – atât în Europa, cât și în SUA și Canada. În comparație cu eSprinter-ul actual, autonomia va fi mai mult decât dublă, în funcție de configurație, iar capacitatea de încărcare va crește cu până la 50%.

 

Soluții de carosare create pentru Mercedes-Benz Vans

 

Autovehiculele comerciale ușoare electrice Mercedes-Benz reprezintă o bază fiabilă și flexibilă pentru soluții specifice sectorului, pentru producătorii de caroserii specializați. eVito echipat pentru transportul produselor refrigerate, eVito Tourer configurat pentru transportul persoanelor cu mobilitate redusă, eSprinter Pharma și ambulanța eSprinter pentru transportul pacienților demonstrează spectrul larg al diferitelor variante de carosare și faptul că este posibilă conversia cu autovehiculele comerciale ușoare Mercedes-Benz care asigură un transport fără emisii.

 

Mercedes-Benz eVito echipat pentru transportul produselor refrigerate

 

În contextul actual al livrărilor pentru piața eGrocery cu autovehicule electrice există soluții alternative, precum baterii autonome adiționale sau alte metode pasive, astfel că un concept de autoutilitară care asigură un transport fără emisii devine o alegere firească. Proiectarea tehnică a autovehiculului se bazează pe ideea utilizării energiei electrice existente în Mercedes-Benz eVito și pentru răcirea activă. În acest scop, sistemul de răcire Kerstner C106EA, extrem de eficient din punct de vedere energetic, este conectat la sistemul electric de bord al autovehiculului, ceea ce înseamnă că bateria suplimentară necesară ca sursă de energie poate fi redusă la minimum. Sistemul de răcire montat sub podea este alimentat în mod fiabil cu energie electrică în toate fazele proceselor de livrare: în timpul încărcării autovehiculului prin refrigerare staționară de 230 V folosind sursa de alimentare, în timpul călătoriei indirect prin sistemul electric de bord al autovehiculului și în timpul pauzelor prin intermediul bateriei din scaunul pasagerului.

 

Mercedes-Benz eVito Tourer configurat pentru transportul persoanelor cu mobilitate redusă

 

Mobilitatea stă la baza autonomiei și independenței în viață. În special, persoanele cu dizabilități se bazează pe disponibilitatea imediată a transportului accesibil pentru a putea avea o viață profesională și socială. Opțiunile de transport pentru persoanele cu mobilitate scăzută sunt un subiect important pentru autovehiculele comerciale ușoare Mercedes-Benz.

 

Mercedes-Benz eVito Tourer PRO complet electric este disponibil în două variante – modelul lung și modelul extra-lung, transformat într-un autovehicul accesibil pentru scaunele cu rotile. Astfel, eVito a fost reconfigurat și include acum o podea decupată în spate și o rampă de acces, care permite utilizatorilor de scaune cu rotile și persoanelor cu mobilitate scăzută să fie transportate confortabil și în siguranță. Decupajul din spate cu dimensiuni generoase – înălțime de aprox. 1500 mm – împreună cu rampa EASYFLEX antiderapantă instalată facilitează accesul scaunului cu rotile în interiorul autovehiculului. Rampa poate fi manevrată cu ușurință cu o singură mână și poate fi transformată rapid într-un spațiu de încărcare ca alternativă. Cu ajutorul unui sistem de siguranță pentru pasageri și scaune cu rotile, scaunul cu rotile este legat de podeaua autovehiculului și persoana transportată este asigurată.

 

Mercedes-Benz eSprinter Pharma

Depozitarea și transportul medicamentelor și altor produse farmaceutice sunt supuse unor reglementări stricte pentru a nu periclita termenul de valabilitate și eficacitatea produselor. Prin urmare, medicamentele sunt trimise cu autovehicule speciale pentru transportul controlat de temperatură, care trebuie să garanteze aderența fără întreruperi la anumite intervale de temperatură. Astfel, Mercedes-Benz Vans prezintă eSprinter Pharma, un autovehicul comercial ușor complet electric destinat transportului produselor farmaceutice.

 

eSprinter Pharma este echipat cu sistemul complet electric de control al temperaturii E-200 și o nouă baterie litiu-ion de la Thermo King. Combinația dintre sistemul E-200, conexiunea la sistemul electric de bord al autovehiculului și bateria litiu-ion asigură o temperatură constantă reglabilă manual între 15 și 25 de grade Celsius, inclusiv atunci când șoferul se oprește pentru livrarea produselor. Chiar și după ce ușa a fost deschisă, sistemul de control asigură că temperatura scade din nou rapid.

 

Mercedes-Benz eSprinter – ambulanța de transport pacienți

 

Sectorul autovehiculelor speciale pentru ambulanță, pompieri și servicii de poliție a fost un domeniu important pentru Mercedes-Benz de câteva decenii. De la începutul primei generații Sprinter în 1995, Sprinter a fost transformat într-o ambulanță, iar astăzi modelul ocupă o mare parte din piața autovehiculelor de urgență datorită numeroaselor variante de configurații de caroserie. Deși în interiorul autovehicului sunt echipamente necesare pentru pacient, autoutilitara eSprinter și-a păstrat masa totală de 3,5 tone, fiind acordată o atenție specială măsurilor de reducere a masei în momentul proiectării caroseriei.

 

Următoarea generație eSprinter, bazată pe Platforma de versatilitate electrică Mercdes-Benz

 

Platforma Electrică Versatilă, lansată în decembrie 2020, stă la baza următoarei generații de eSprinter. Cu conceptul modular alcătuit dintr-un modul frontal pentru componente de înaltă tensiune, un modul în podeaua autovehiculului pentru bateria de înaltă tensiune, precum și un modul pe puntea spate acționată electric, următoarea generație eSprinter permite libertate în dezvoltarea și designul diferitelor tipuri de caroserii.

 

Următoarea generație eSprinter – „conceptul eGrocery”

 

Mercedes-Benz Vans aspiră să fidelizeze consumatorii în număr cât mai mare și să le îndeplinească în cel mai eficient mod posibil cerințele. Acest lucru este evident și în conceptul eGrocery, care se bazează pe noua generație eSprinter. Diferitele configurații ale bateriei permit clienților să contureze autovehiculul conform cerințelor proprii – și, astfel, autoutilitara devine optimizată din punctul de vedere al costului total de exploatare. Prima variantă șasiu a modelului eSprinter alimentează sistemul electric de răcire cu energie electrică stocată în bateria autovehiculului și asigură astfel răcirea constantă a produselor sensibile la temperatură.

 

Următoarea generație eSprinter – „conceptul de livrare CEP”

 

Totodată, și pentru conceptul de livrare CEP, rezultatele procesului de co-creație folosind servicii de curierat, expres și coletărie sunt în mod clar evidente: ușa pentru livrare rapidă are numeroase avantaje pentru șoferi în activitățile zilnice deoarece aceștia nu mai sunt nevoiți să deschisă și să închidă manual ușile glisante ale compartimentului de încarcare.

 

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz Vans sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro/vans/ro  și www.media.daimler.com.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here