Patru copii internati la spitalul din Slobozia, adusi la Bucuresti dupa ce au contractat un virus

0
659
doctor-halat

doctor-halatPatru copii internati la Spitalul Judetean din Slobozia vor fi transportati, luni, la un spital din Capitala, dupa ce ar fi contractat un virus, iar sectia de pediatrie a unitatii medicale din Slobozia a intrat in carantina.Cinci copii care erau internati la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean din Slobozia s-au infectat cu Rotavirus.

Patru dintre copii, care erau in stare mai grava, vor fi transferati, luni, la o unitate medicala din Capitala, cel mai probabil la Institutul „Matei Bals”.

De asemenea, sectia de pediatrie a unitatii medicale din Slobozia a intrat in carantina.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Ialomita a declansat o ancheta epidemiologica la Spitalul Judetean din Slobozia, dupa ce cinci copii internati in aceasta unitate medicala au fost depistati cu Rotavirus.

„Sunt cinci copii infectati cu Rotavirus si urmeaza sa stabilim daca acest virus a fost luat din spital. Am trimis la fata locului o echipa de medici care impreuna cu reprezentantii Sectiei de Pediatrie a spitalului efectueaza o ancheta epidemiologica. Am luat masura inchiderii sectiei de pediatrie, care se afla in carantina si urmeaza sa fie luate masuri de dezinfectie”, a declarat, luni, Dan Noel, directorul executiv al DSP Ialomita.

Ministerul Sanatatii (MS) a solicitat Directiei de Sanatate Publica (DSP) Ialomita o ancheta epidemiologica la Spitalul din Slobozia, dupa ce mai multi copii au fost depistati cu Rotavirus, context in care Sectia Sectia de Pediatrie a fost inchisa.

Prin ancheta epidemiologica urmeaza sa se stabileasca daca virusul a fost adus de catre unul dintre copii in spital sau daca este vorba de o infectie intraspitaliceasca, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al MS, Oana Grigore.

Din primele date furnizate de catre conducerea DSP, Sectia de pediatrie a fost inchisa pentru dezinfectie dupa identificarea acestui focar, a spus Oana Grigore. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here