Patru conditii, impuse de Victor Ponta, pentru revenirea opozitiei in Parlament

0
735
victor-ponta-psd

victor-ponta-psdLiderul PSD Victor Ponta sustine intr-un interviu „Gandul” ca opozitia ar renunta la protestul parlamentar daca cei de la putere ar accepta „patru conditii minimale”, intre care un angajament public al primului-ministru ca nu va mai folosi asumarea raspunderii si ordonantele de urgenta.

Victor Ponta a declarat, pentru „Gandul „, ca nu a discutat aceste conditii cu partenerii din USL, dar „spera ca rezoneaza” cu punctul lor de vedere.

intrebat, la „Interviurile Gandul”, care ar fi trei conditii minimale ale USL pentru incetarea grevei parlamentare, Ponta a raspuns: „Din punctul meu de vedere – si sper sa rezonez din acest punct de vedere si cu colegii mei liberali – ar fi vorba nu de trei, ci de patru conditii minimale: un angajament public al primului-ministru ca nu va mai folosi asumarea raspunderii si ordonantele de urgenta; un angajament public din partea celor de la putere ca vor participa si vor recunoaste Parlamentului dreptul de a cenzura Guvernul prin motiune de cenzura, nu sa stea in banci fara sa voteze; fraudarea votului de catre Roberta Anastase trebuie sanctionata si trebuie date garantii ca nu se va mai repeta asa ceva in viitor, daca era la mine in partid un asemenea presedinte de Camera Deputatilor eu i-as fi cerut demisia sau l-as fi demis imediat; si in al patrulea rand, trebuie rediscutata modificarea abuziva a Regulamentului, care a recunoscut in Parlament un partid care n-a candidat niciodata”.
Liderul PSD a adaugat insa ca nu este „prea optimist” ca aceste conditii vor fi indeplinite.

„Acestea ar fi cele patru conditii pentru care eu cel putin cred ca am putea sa discutam o revenire a noastra la Parlament, dar nu sunt prea optimist in aceasta privinta”, a spus Victor Ponta.

Grupurile parlamentare ale PSD si PNL au aprobat, la inceputul sesiunii parlamentare, propunerea lui Victor Ponta ca opozitia sa intre in „protest parlamentar pe perioada nedeterminata”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here