Participarea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, la deschiderea primei ediții a cursului Foreign Diplo

0
2514

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a participat astăzi, 10 septembrie 2018, la deschiderea cursului Foreign Diplo 2018 organizat de către Ministerul Afacerilor Externe prin Institutul Diplomatic Român (IDR) și Agenția României de cooperare internațională pentru dezvoltare (RoAid).

MAE

MAE

Cursul are loc în perioada 10-22 septembrie și este adresat diplomaților din zona Africii Sub-Sahariene și Caraibilor, având ca obiectiv principal familiarizarea cu realitățile României și perspectivele românești asupra viitorului UE, al relațiilor UE-ACP (Africa, Caraibi, Pacific), precum și asupra unor provocări globale (migrație, securitate cibernetică etc.). De asemenea, cursul este o ilustrare a importanței acordate de România educației și a dorinței noastre de a sprijini dezvoltarea elitelor în țările vizate. Prima ediție a cursului se bucură de participarea diplomaților din nouă state africane și zece state din Caraibi și Secretariatul CARICOM.

În intervenția sa, ministrul afacerilor externe a urat bun venit participanților și a subliniat că Foreign Diplo nu constituie doar un curs de formare menit să ofere repere și instrumente pentru o mai bună înțelegere a realităților politice, geopolitice și culturale europene. Acesta este o bună ocazie pentru reconectarea și reapropierea României de statele africane și, în același timp, un prim pas în direcția construirii de către țara noastră a unei relații pe termen lung cu statele din zona Caraibilor.

Informații suplimentare:

Foreign Diplo este un curs de formare adresat diplomaților străini, o inițiativă a Ministerului Afacerilor Externe, realizată prin intermediul IDR și RoAid. Aflat anul acesta la prima ediție, cursul urmărește familiarizarea diplomaților din diferite zone ale lumii cu principalele repere politice, geopolitice și culturale ale României și Europei de Est și să faciliteze, astfel, dezvoltarea relațiilor bilaterale ale României. Foreign Diplo 2018 include sesiuni de formare și prelegeri susținute de înalți demnitari, reprezentanți ai corpului diplomatic și experți din instituții precum BNR și Academia Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here