OTTO BROKER lansează un calculator online pentru simularea în timp real a costurilor pentru asigurarea riscului de credit comercial

0
1443

 

București, 17 martie 2020: Otto Broker lansează un calculator online pentru simularea în timp real a costurilor pentru asigurarea riscului companiilor survenit în cadrul tranzacțiilor comerciale, respectiv riscul de neîncasare a facturilor de la clienți. Calculatorul ia în considerare factori comerciali și de risc, precum: industria în care activează compania asigurată, termenul de plată acordat clienților, cifra de afaceri, numărul clienților asigurabili, întârzieri la plată, segmentul de clienți asigurabili și existența unei politici interne de management al riscului de credit.

Calculatorul este accesibil aici: https://www.ottobroker.ro/calculator-credit-comercial

Calculatorul are la bază un algoritm de calcul automat pentru a oferi în timp real clienților un cost al asigurării și a fost realizat ținând cont de experiența locală și internațională a Otto Broker, în calitate de membru al International Credit Broker Alliance.

 

Instrumentul de calcul este o soluție de orientare pentru companiile care vor să își crească sau să își protejeze afacerea. Rezultatul obținut în urma simulării online reprezintă o primă opinie pentru un cost de asigurare anual pentru întreg portofoliul de clienți asigurabili sau numai pentru un anumit segment.

În prezent, produsul de protecție împotriva riscurilor comerciale în tranzacțiile cu terții – asigurarea de credit comercial, are un grad de penetrare a pieței locale de doar 5-7
%, comparativ cu țările Europei de Vest unde ajunge până la 60-70% și chiar 90% în Belgia. ”Ne lovim în România de percepția companiilor că acest produs de protecție comercială are un cost ridicat. Prin dezvoltarea acestui instrument online, disponibil gratuit, dorim să sprijinim companiile românești să obțină o primă opinie asupra unei cotații indicative de asigurare, înainte să contacteze un asigurator sau un broker și să intre într-o relație comercială. O simulare, chiar și pentru propria informare sau curiozitate, ajută companiile să înțeleagă mai bine ce costuri ar presupune polița de asigurare și să își facă proiecții financiare pe un an de zile”, declară Răzvan Șofâlcă, partener divizia corporate, Otto Broker.

Calculatorul segmentează companiile după industria în care activează și în funcție de cifra de afaceri. La o cifră de afaceri de până la 15 mil euro, companiile sunt încadrate în categoria IMM-urilor și li se oferă o poliță dedicată simplificată. Pentru restul companiilor, polița de asigurare devine personalizată conform specificațiilor portofoliului de clienți asigurabili și specificul de business al companiei. ”Dorim să ne adresăm tuturor companiilor din România, să contribuim la dezvoltarea unei economii românești sănătoase și durabile, iar segmentul IMM este important pentru noi. De aceea, la configurarea calculatorului am inclus și acest sector, oferind în prezent două tipuri de poliță de asigurare special dezvoltată pentru IMM-uri, de la principalii asiguratori de credit din Romania”, completează Răzvan Șofâlcă.

Prognozele economice pentru România în următoarea perioadă sunt de încetinire a avântului de creștere înregistrat în ultimii ani, pe fondul scăderii cererii globale și a efectelor incontestabile ale războiului comercial global, precum și a politicilor economice deficitare ale României. Riscuri majore neprevăzute precum cele actuale create de virusul COVID-19, care  conduc la deteriorarea economiei globale și locale, îndeamnă companiile să adopte măsuri de protecție împotriva celui mai de temut risc comercial, cel al colapsului- insolvența. ”Rolul nostru, ca brokeri, este să ne asigurăm că oferim cele mai bune instrumente în condițiile de piață actuale și foarte dinamice și sprijinim companiile să ia o decizie informată și conform nevoilor proprii. Suntem interfața dintre companie și asigurator și contribuim activ la perpetuarea mesajelor corecte și a creșterii nivelului educațional în privința instrumentelor de protecție financiară”, a declarat Victor Șraer, director general și fondator Otto Broker.

 

Despre OTTO BROKER

 

 

Otto Broker este o companie de brokeraj antreprenorială, fondată în 2001, ce oferă o paletă largă de produse de asigurare pentru persoane fizice și pentru companii. Compania deservește în prezent un portofoliu de peste 130.000 de clienți activi pe retail și 400 de companii din diverse industrii pe divizia corporate, prin produse complexe de asigurare.

Otto Broker este reprezentant exclusiv în România al ICBA – International Credit Broker Alliance, ceea ce îi oferă acces la o rețea vastă de asigurători locali și internaționali, cât și o serie de finanțatori strategici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here