OTP Group: Gyula Fatér este noul CEO OTP Bank România

0
1397

Bucureşti, 13 iunie 2019OTP Group, unul dintre cele mai mari grupuri financiare independente din Europa Centrală şi de Est, anunță numirea lui Gyula Fatér, executiv cu peste 27 de ani experiență în domeniul bancar, în funcția de CEO al OTP Bank România, începând cu data de astăzi, 13 iunie 2019.

Gyula Fatér este un profesionist cu peste 27 de ani de experiență internațională în managementul bancar, care a condus cu succes de la start-up-uri până la bănci de top din Europa Centrală și de Est. Între 1992 și 2000 a fost CEO al Europool Investment Fund Management, iar în anul 2000 s-a alăturat Budapest Bank Group în calitate de CEO al Budapest Fund Management, funcție pe care a îndeplinit-o până în 2014. Între 2006 și 2009 a fost responsabil de supravegherea regională a opt țări, în calitate de Manager de Capital și Investiții, iar începând din 2009 a asigurat și managementul produselor de retail la Budapest Bank. În ultimii 4 ani a fost Head of Consumer în cadrul aceleiași bănci.

„În primul rând, vreau să menționez faptul că am găsit aici o echipă de profesioniști redutabili, ce a contribuit la o evoluție solidă a băncii. Preiau managementul unui business competitiv, ce a urcat, în 2018, în top 10 bănci din România. În același timp, sunt încântat de oportunitatea pe care OTP Group mi-a oferit-o, România fiind o piață cu mult potențial, pe care îl vom valorifica din plin. Vom continua pe calea creșterii principalelor segmente de business prin dezvoltarea de noi proiecte competitive de retail și prin digitalizarea accelerată a proceselor.”Gyula Fatér, OTP Bank România.

În timp ce OTP Bank România celebrează 15 ani de activitate pe piața locală, iar OTP Group are deja 70 de ani de actitate în industria bancară, Gyula Fatér își începe mandatul cu obiectivul de accelerare a creșterii băncii prin consolidarea poziției grupului în România și în regiune.

OTP Bank România a înregistrat o dezvoltare durabilă pe parcursul anului 2018, cu creșteri organice ale indicatorilor cheie, începând de la activitatea de creditare la rata capitalul propriu, și până la lichiditatea pe termen scurt. Astfel, anul trecut banca s-a clasat pe locul 9 pe piața bancară locală, în funcție de active, cu o cotă de piață de 2,46% în decembrie 2018, potrivit raportului întocmit de BNR la finalul anului.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din septembrie 2018.

OTP Group aniversează în 2019 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiara din România marchează 15 ani de prezență de piața locală. Până astăzi, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 36 de mii de angajați deservește zilnic peste 18,5 milioane de clienți din 9 țări.

Pentru informaţii suplimentare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here