OTP Bank România: volumulde finanțare a proiectelor real estate, aproape dublu în 2018

0
1349

 

 

Bucureşti, 6 martie 2019 – În anul 2018, OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat o creștere semnificativă a volumuluiîn sold al finanțărilor corporate în domeniul imobiliar, cu 43,8% față de anul 2017. Această evoluție s-a produs pe fondul apetitului crescut al dezvoltatorilor imobiliari, în special pentru clădirile de birouri, concretizat într-o îmbunătățire a cererii de finanțare în industria real estate.

 

Finanțările acordatede OTP Bank România în 2018 au fost destinateproiectelor rezidențiale,clădirilor de birouri (dezvoltare de noi clădiri, dar și modernizari a unor cladiri existente)dar și spațiilorlogistice și comerciale.

 

Valoarea medie a finanțărilor pentru proiecte imobiliare diferă în funcție de tipul de proiect. Astfel, pentru clădirile de birouri, media a fostde 12 miloane euro per proiect, iar pentru clădirile rezidențiale împrumutul mediu a fost de 5,5 milioaneeuro per proiect. Cea mai mare finanțare acordată în 2018 a fost de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea unui spațiu comercial în București, valoare ce a suplimentat un împrumut acordat anterior.

 

Piața imobiliară din România este în continuă expansiune, identificând interes în special în dezvoltarea proiectelor de birouri, logistice dar și rezidențiale.Credem că apetitul investitorilor imobiliari se va menține și în anul 2019, iar OTP Bank România este la dispoziția lor cu finanțări adaptate nevoilor pieței. Suntem încântați că putem contribui la dezvoltarea durabilă a economiei locale prin susținerea unor proiecte pe termen mediu și lung”, a declarat Dragoș Mirică, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Corporatii și Membru al Directoratului, OTP Bank România.

 

În 2018, cele mai multe investiții s-au îndreptat către Capitală, 52% din volumul total de finanțări fiind accesate de dezvoltatori imobiliari în București. Celelalte împrumuturi au fost destinate dezvoltatorilor din Sibiu (19%), Oradea (18%), Drobeta-Turnu Severin (5%) și Cluj-Napoca (2,6%). Distribuția georgrafică este asemănătoare cu cea a finanțărilor acordate în anul anterior:  București- 69%, Sibiu – 17%, Constanța – 7%, Oradea – 6%.

 

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din septembrie 2018.

OTP Group aniversează anul acesta 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiara din România marchează 15 ani de prezență de piața locală. Până astăzi, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 36 de mii de angajați deservește zilnic peste 18,5 milioane de clienți din 9 țări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here