Osama ben Laden pregatea un atac in SUA, la implinirea a zece ani de la atentatele din 11 septembrie

0
541
america-wtc-turnuri

america-wtc-turnuriOsama ben Laden planifica un atentat de proportii in Statele Unite, cu ocazia implinirii a zece ani de la atacurile din 11 septembrie 2001, potrivit documentelor confiscate de fortele speciale americane in locuinta acestuia din Abbottabad, relateaza Wall Street Journal,

in editia online de vineri. Liderul al-Qaida si coordonatorul pentru operatiuni al retelei, Attiyah Abd al-Rahman, au discutat despre componenenta echipei de atac, ben Laden respingand mai multe propuneri facute de Rahman, au declarat oficiali americani, adaugand insa ca planurile se aflau intr-un stadiu incipient.

Informatiile despre planificarea atacului se numara printre putinele date concrete referitoare la potentiale amenintari obtinute din documentele de la Abbottabad, confiscate in raidul soldat cu uciderea liderului terorist.

Comunicatiile dintre ben Laden si Rahman erau purtate in principal prin documente salvate pe memorii flash, care erau livrate de curieri de incredere, iar cei doi au discutat si despre recrutarea de teroristi care sa detina pasapoarte si alte documente de calatorie legale.

Sursele citate de Wall Street Journal au afirmat si ca ben Laden era izolat la Abbottabad, iar deseori opiniile sale nu erau luate in considerare de ceilalti membri ai retelei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here