Osama ben Laden avertizeaza Parisul, intr-un nou mesaj audio

0
688
turnul_eiffel

turnul_eiffelLiderul retelei Al-Qaida, Osama ben Laden, a lansat o avertizare la adresa Frantei si a justificat luarea de ostatici francezi in Sahel, intr-un nou mesaj audio, difuzat miercuri de postul de televiziune Al-Jazeera.

 

Potrivit Al-Jazeera, ben Laden a cerut retragerea Frantei din Afganistan.

„Singurul mod de a va pastra securitatea este de a va retrage din razboiul (fostului presedinte american George W.) Bush in Afganistan”, a afirmat el intr-un mesaj din care postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat mai multe fragmente, titreaza Realitatea.net

Aproximativ 3.750 de militari francezi sunt stationati in Afganistan.

„La fel cum ucideti, veti si voi ucisi. Asa cum luati ostatici, si voi veti fi luati ostatici. Asa cum ne amenintati securitatea, si noi va vom ameninta securitatea voastra”, a declarat ben Laden in mesajul sau, intitulat „mesaj pentru poporul francez”, potrivit Al-Jazeera.

Al-Qaida in Maghrebul Islamic (AQMI) a revendicat la 21 septembrie rapirea, cu cinci zile inainte, in zona unei mine de uraniu a grupului francez Areva din Arlit (in nordul Nigerului), a cinci francezi, a unui togolez si a unui malgas.

Autoritatile franceze au dat asigurari ca sunt pregatite sa negocieze cu AQMI pentru a obtine eliberarea acestor ostatici. (Sursa: Realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here