Orice crestere salariala va fi conditionata de concedieri

0
496
bani, inflatie, preturi

bani-echilibristicaCresterile salariale vor fi conditionate de reducerea numarului de salariati si raportate la evolutia indicatorilor economici si sociali, iar ministrilor si altor demnitari le va fi interzis sa mai acorde deduceri sau noi sporuri fara ca legea sa prevada o autorizatie speciala in acest sens.

Restrictiile salariale sunt incluse in strategia fiscal-bugetara elaborata de Guvern pentru perioada 2011-2013 si obtinuta de MEDIAFAX.

Documentul, aprobat miercuri de Guvern, releva ca vor putea fi stabilite majorari salariale anuale, dar numai astfel incat ponderea cheltuielilor de personal din sectorul bugetar sa se reduca progresiv.

„Orice majorare salariala va fi conditionata de reducerea numarului de salariati si va fi raportata la evolutia indicatorilor economici si sociali. Guvernul va realiza o stricta monitorizare a salariilor din sectorul public, iar niciun ministru si niciun demnitar public nu va putea crea salarii, deduceri sau sporuri noi fara ca legea sa prevada o autorizatie speciala in acest sens”, se arata in strategia prevazuta pentru urmatorii trei ani.

Incepand cu 1 ianuarie 2011 si pana la 31 decembrie 2012, sistemul public de salarizare si ierarhizare va fi reformat si simplificat prin reducerea numarului de functii din sectorul bugetar, trecerea treptata la salarii nominale si eliminarea cumulului de functii, iar codul muncii si legea contractelor colective de munca vor fi revizuite pentru o „flexibilitate mai mare” in ceea ce priveste salariile.

Documentul mai prevede eliminarea „incepand” cu anul 2011 a celui de-al 13-lea salariu si a primei de vacanta pentru angajatii din sectorul public. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here