Organizatorii GoodWine dezvaluie trei premiere ale editiei martie 2012

0
716

Premiera Cotnari in rosu si rose la GoodWine – editia martie 2012
Debutul in rosu si rose al celui mai mare producator de vinuri albe din Romania, Cotnari,

se va produce la cea de-a saptea editie a GoodWine in perioada 30 martie – 01 aprilie 2012, ambele fiind destinate segmentului HoReCa premium. Cotnari isi mentine statutul de Partener Oficial pentru ambele editii ale GoodWine in 2012.

„La GoodWine, editia martie 2012, Compania Cotnari va lansa in premiera vinul rosu –Feteascca Neagra si vinul rose Busuioaca, fiind un moment absolut inedit si unic, noi fiind cunoscuti ca producatori de vinuri albe”, a declarat Catalin Grecu, director de marketing Cotnari.

Feteasca Neagra este din recolta 2009 si este baricata timp de sase luni in baricuri frantuzesti noi avand alcool minim 13%, iar Busuioaca, din recolta 2011, va avea in jur de 12%.

“Cantitatile vor fi limitate in acest prim an, pana va intra pe rod intreaga suprafata de 150 de hectare,” a mai declarat Catalin Grecu.

Cotnari a obtinut in 2011 mai multe medalii de aur la competitii internationale, care au avut loc la Bruxelles si Berlin. Vinurile Grasa de Cotnari, productiile 1985 si 1995, precum si Francusa din 2010, au obtinut trei medalii de aur la Concursul International de Vinuri de la Bruxelles, in timp ce Grasa de Cotnari din 2001 a primit argintul. Producatorul iesean a obtinut si la Berlin doua medalii de aur pentru un soi pur romanesc – Grasa de Cotnari, productiile anilor 1985 si 1995, precum si pentru Tamaioasa Romaneasca din 2009.

Liliac, un brand lansat in premiera la Targul International de Vinuri GoodWine

Liliac – vinuri noi din lumea veche –  va participa, in premiera, la a saptea editie a Targului International de Vinuri GoodWine, care va avea loc in perioada 30 martie-1 aprilie 2012, la World Trade Plaza.

Liliac este parte a amb Holding, un grup de companii cu actionariat austriac ce activeaza in mai multe domenii in Centrul si Sud-Estul Europei. Liliac va fi o marca inedita pe piata vinurilor din Romania, urmand sa constituie o prezenta aparte pentru viitorii sai clienti.

Producerea vinurilor Liliac se face in zona Lechinta din Transilvania, iar la obtinerea lor contribuie oenologul renumit pe plan mondial, Willi Opitz.

Mai multe detalii despre vinurile Liliac pot fi gasite pe: www.liliac.com

Vinuri premium din Ungaria, in premiera la GoodWine martie 2012

La cea de-a saptea editie a Targului de Vinuri GoodWine, producatorul ungar de vinuri Vylyan va prezenta, in premiera pe piata din Romania, urmatoarele sortimente de vinuri premium:Vylyan Rizling, Vylyan Roze, Vylyan Belzebub, Vylyan Montenuovo, Vylyan Cabernet Franc , Vylyan Cabernet Sauvignon,  Vylyan Pinot Noir si  Vylyan Duennium.

Producatorul de vinuri Vylyan provine din una dintre cele mai renumite regiuni viticole din Ungaria, Villany. Plantatiile sunt situate in inima podgoriei Dobogo, in localitatea Kisharsány. Primele plantatii au fost facute in 1992, iar primele vinuri au fost imbuteliate cinci ani mai tarziu. In anul 2008, Vylyan a castigat titlul de “Vinaria Anului” in Ungaria, devenind astfel una dintre cele mai importante crame unguresti. Calitatile speciale ale solului si traditia de sute de ani in producerea vinurilor fac ca Villany sa fie cea mai cunoscuta podgorie cu vinuri rosii din Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here