Orange Romania anunta o crestere de 6,4% a veniturilor in trimestrul al doilea

0
833

Veniturile totale ale Orange Romania au crescut in trimestrul al doilea cu 6,4%, in baza comparabila, la 233 milioane de euro, iar in semestrul al doilea operatorul telecom a obtinut pe piata locala venituri de 454 milioane de euro, cu 1,3% mai mari ca in primele sase luni ale anului trecut, informeaza Mediafax.

„Veniturile din Romania au urcat cu 6,4% in trimestrul al doilea, sustinute de avansul serviciilor mobile si intr-o masura mai redusa de cresterea vanzarilor de dispozitive mobile si de servicii de televiziune fixa”, se arata intr-un raport al grupului francez Orange.

La finele lunii iunie, Orange avea in Romania 10,205 milioane de clienti, in scadere, atat fata de 10,531 milioane de clienti in decembrie, cat si fata de 10,365 la sfarsitul lunii martie.

Venitul mediu anualizat pe utilizator (ARPU) al Orange in Romania s-a situat la 6,2 euro in trimestrul al doilea, fata de 6 euro in primele trei luni ale anului si 6,2 euro in ultimul trimestru al anului precedent. in trimestrul al doilea din 2015, ARPU s-a situat la 6,4 euro.

La 30 iunie, 95% din populatia urbana si 67% din populatia totala a tarii avea acces la serviciile 4G ale Orange, cu cele mai mari viteze de download din Romania, atat in interiorul cat si in exteriorul cladirilor, conform testelor derulate de ANCOM, se arata intr-un comunicat al Orange Romania.

in trimestrul al doilea, folosirea internetului mobil a continuat sa se intensifice, noteaza Orange.

Traficul de date mobile in retea este cu 112% mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii vanzarii de tablete si de smartphone-uri, precum si datorita serviciilor 4G, tot mai atractive pentru clienti. Numarul de smartphone-uri compatibile 4G vandute in primul semestru al acestui an a crescut de aproape trei ori comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar numarul de tablete 4G vandute de 4,5 ori.

Din totalul de telefoane folosite in retea unul din doua este smartphone, procentul acestora in baza fiind cu 8,6% mai mare comparativ cu acelasi semestru al anului trecut. in mai putin de un an de la lansarea serviciilor de internet 4G+, portofoliul de smartphone-uri compatibile 4G+ a ajuns la zece produse.

„si in perioada urmatoare, vom investi sustinut prin strategia noastra Essentials2020, pentru a continua sa oferim servicii digitale inovatoare si conectivitate cu tot ce este esential pentru clienti, prin intermediul unei experiente incomparabile”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania.

Orange TV a continuat sa atraga clienti noi, numarand peste 221.000 de abonati la finalul primului semestru, cu 31.000 mai multi fata de 31 martie 2015. Aplicatia Orange TV Go a inregistrat peste 1,3 milioane de descarcari sau actualizari pentru smartphone si tableta.

Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila. Principalii concurenti ai companiei sunt Vodafone Romania si Telekom Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here