Oprescu promite tichete valorice pentru medicamente, batranilor cu pensii de pana la 400 lei

0
691
pensionari-parc-arhivafoto

pensionari-parc-arhivafotoPeste 34.000 de persoane varstnice din Capitala cu pensia pana la 400 de lei inclusiv vor primi, de miercuri, lunar, tichete sociale in valoare de 40 de lei, care por fi folosite exclusiv pentru medicamente si servicii medicale, a anuntat luni primarul general, Sorin Oprescu.

„Este vorba de persoane varstnice care au pensie, in sistemul asigurarilor de stat, de pana la 400 de lei inclusiv. incercam sa ii sprijinim pe cei cu pensii mici cu o serie de tichete care, veti vedea, nu au pe ele nici poza primarului si nici a consilierilor. Este un ajutor prin care acestia sa-si poata achizitiona medicamente, stiind ca nu au bani suficienti pentru a-si lua retetele”, a spus primarul Sorin Oprescu, cu ocazia deschiderii Centrului pentru varstnici „Nicolae Cajal”, care functioneaza intr-una dintre cladirile fostului Spital Caritas.

Tichetele, in valoare de 40 de lei, respectiv patru tichete a cate 10 lei fiecare, destinate exclusiv pentru achizitionarea de medicamente si servicii medicale, vor fi distruite incepand de miercuri, in mai multe zone ale Capitalei.Proiectul pentru acordarea acestor tichete a fost aprobat inca din toamna de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, a spus directorul Directiei de Asistenta Sociala, Cosmina Simean.

Ea a precizat ca vor primi aceste tichete numai cei care detin cupon de pensie de culoare rosie si care nu cumuleaza doua sau mai multe tipuri de pensii a caror valoare totala sa depaseasca 400 de lei. Cei care primesc aceste tichete le pot folosi exclusiv in Bucuresti, numai in farmacii si pentru servicii medicale sau aparatura medicala.

Cosmina Simean a mai spus ca aceste tichete nu pot fi folosite pentru a cumpara alimente, bauturi alcoolice sau tigari.

Potrivit directorului Directiei de Asistenta Sociala, pensionarii care au domiciliu in sectoarele 1 si 6 vor ridica tichetele de la Primaria Municipiului Bucuresti, cei care locuiesc in sectoarele 2 si 3 – de la Directia Sanitara de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, iar cei din sectoarele 4 si 5 – de la Centrul de Informare si Documentare pentru Relatii cu Cetatenii, din Bulevardul Regina Elisabeta. (Mediafax)

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here