Oprescu: Peste 4000 de turisti romani si straini interesati de oferta turistica a Capitalei in 6 luni

0
810
casa-porului-vedere-ansamblu

casa-porului-vedere-ansambluPeste 4.000 de turisti romani, dar si straini din Germania, Spania, Israel si Franta, au cerut informatii de la Centrul de Informare Turistica al Capitalei, in sase luni de la deschidere in cadrul programului „Bucurestiul turistic”, ei solicitand date despre cluburi,

restaurante si trasee tematice. Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, luni la bilantul de trei ani de la preluarea mandatului, ca lansarea programului „Bucurestiul turistic” este primul pas pe care Primaria Capitalei il face pentru a pune in valoare potentialul bucurestean si pentru a marca traseele lui turistice.

„Ne propunem sa avem targuri de sarbatorile traditionale si sa ne gandim la un targ anual pentru a prezenta oferta orasului nostru. Am inceput sa pregatim materiale pentru ambasade pentru a putea face Bucurestiul si mai cunoscut decat este”, a precizat edilul Capitalei.

Primul Centru de Informare Turistica a Bucurestiului este localizat in Pasajul de la Piata Universitatii. in mai putin de sase luni de la deschiderea lui, peste 4.000 de turisti, atat cetateni romani, cat si straini au solicitat informatii despre posibilitatea de petrecere a timpului liber (s-au interesat de obiective turistice, trasee tematice, restaurante, cluburi), a spus Oprescu.

Majoritatea turistilor straini erau veniti din Germania, Spania, Israel si Franta.

In 2010 au fost distribuite aproximativ 50.000 de harti turistice si 40.000 de albume de prezentare a orasului Bucuresti, precum si peste 30.000 de suveniruri (brelocuri, calendare de buzunar, cuburi puzzle, pixuri cu ravas, magneti de frigider, insigne), a mai spus Oprescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here