Oprea, la intoarcerea Fregatei Ferdinand: Ati aratat o imagine corecta a Romaniei peste hotare

0
670
nava-mal-tarm

nava-mal-tarmMinistrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a participat, joi dimineata, in Portul Constanta, la sosirea din misiunea executata in Marea Mediterana in cadrul operatiei „Unified Protector” a fregatei „Regele Ferdinand”, declarand ca militarii au aratat „o imagine corecta a Romaniei peste hotare”.

Gabriel Oprea i-a felicitat, la inceputul discursului, pe militarii de pe fregata pentru profesionalismul de care au dat dovada in indeplinirea acestei misiuni.

Ministrul a spus ca fregata „Regele Ferdinand” a parcurs in cadrul misiunii aproximativ 17.400 de mile marine, participand la 765 de misiuni specifice de supraveghere, monitorizare, incerceptare, cautare si salvare. El a dat ca exemplu o interventie din noaptea de 12 spre 13 mai, cand militarii de pe fregata au intervenit pentru salvarea a 150 de persoane care se aflau la bordul unei ambarcatiuni ce plutea in deriva in apropiere de Tripoli.

„Ati aratat o imagine corecta a Romaniei peste hotare, a onoarei, a curajului, a angajamentului asumat”, a afirmat Gabriel Oprea.

El a precizat ca armata va continua sa actioneze ca „un furnizor de stabilitate”, acolo unde angajamentele o vor cere.

Totodata, ministrul a afirmat ca militarii de pe fregata se vor bucura acum de o perioada de odihna si de refacere si a multumit familiilor acestora pentru ca ii sustin.

Dupa incheierea discursului, Gabriel Oprea a urcat la bordul fregatei, unde a stat de vorba cu militarii, iar la coborare a salutat si a dat mana cu o parte din reprezentantii familiilor militarilor prezenti in port.

La eveniment au participat rude si prieteni ai militarilor de pe Fregata „Regele Ferdinand”.

Consiliul Suprem de Aparare a tarii a hotarat, la 22 martie, participarea Romaniei cu forte si mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor impotriva Libiei, constand in fregata „Regele Ferdinand” si doi ofiteri de stat major. Executivul a adoptat, la 23 martie, Hotararea de Guvern 270 privind suplimentarea bugetului MApN pe anul 2011 cu suma de 19.164.000 lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru participarea la misiune. Fregata a plecat in misiune la 22 aprilie.

Fregata, comandata de comandorul Mihai Panait, a avut la bord pentru aceasta misiune un echipaj alcatuit din 205 marinari si a executat misiuni de impunere a embargoului asupra Libiei, in Marea Mediterana. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here