Operatia lui Mircea Lucescu s-a incheiat cu succes

0
874
doctor-halat

doctor-halatMircea Lucescu a fost supus, duminica, unei interventii chirurgicale, pentru a indeparta din cavitatea toracica o cantitate mare de lichid acumulata sub dren. Operatia a durat doua ore.”Antrenorul este in salon, este bine”, a spus managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

Medicul Catalin Carstoiu a precizat ca Mircea Lucescu a fost operat de o echipa de 11 medici, acestia fiind alaturi de el la conferinta de presa. El a adaugat ca din echipa au facut parte medicii Elena Copaciu, seful Departamentului de Terapie Intensiva, Florin Chirculescu, seful Departamentului de chirurgie toracica, Ioan Cordos, seful Clinicii de chirurgie toracica de la Spitalul „Marius Nasta” si Dragos Vinereanu, coordonatorul echipei medicale.
Carstoiu a explicat ca decizia de a-l opera pe Mircea Lucescu, desi initial nu era luata in calcul, a aparut ca necesara dupa ultimul examen computer tomograf. „Asa se intampla in medicina”, a adaugat Carstoiu.
Medicii au spus ca interventia chirurgicala la care a fost supus Mircea Lucescu a decurs bine, hematomul fiind cauzat de fracturile costale.

„Speram sa evolueze bine, este un tip robust, coastele au fost fixate, durerea postoperatorie va fi astfel mai mica”, au precizat medicii.

Acestia nu exclud insa aparitia unor complicatii, precizand ca orice interventie chirurgicala poate fi urmata de complicatii nedorite.

„Tragem nadejde ca am facut tot ce trebuie ca sa le evitam”, au mai spus medicii.

Spitalul va transmite zilnic, la ora 12.00, un buletin de presa cu informatii despre starea de sanatate a lui Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a fost operat dupa plecarea lui Rinat Ahmetov de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, care a venit duminica sa il viziteze.Antrenorul echipei sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a fost ranit, vineri, intr-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitala. in urma accidentului, Mircea Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, fiind internat in Sectia de Terapie Intensiva dupa ce a fost supus unor investigatii medicale, printre care electrocardiograma si computer tomograf.

Managerul SUUB, Catalin Carstoiu, declara, vineri seara, ca Lucescu are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sange in cavitatea pleurala, n.r.) si contuzie pulmonara la nivelul lobului inferior drept.

Sambata, reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti anuntai ca lui Mircea Lucescu i-a fost facut un drenaj intrucat cantitatea de sange din cavitatea toracica a crescut, insa nu au aparut alte complicatii, iar la acest moment nu se pune problema unei interventii chirurgicale. Medicii au precizat insa ca recuperarea va fi una de lunga durata, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, in mod normal, 30-40 de zile.

Tehnicianul echipei sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a suferit un preinfarct in 15 iulie 2009, atunci fiind operat la Donetk.

Mircea Lucescu, in varsta de 66 de ani, a pregatit in cariera sa echipa nationala a Romaniei si formatiile Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucuresti, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid Bucuresti, Internazionale Milano, Galatasaray Istanbul, Besiktas Istanbul si sahtior Donetk. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here