Open House Networking la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti

0
1327

Abordarea proiectelor dumneavoastră cu ajutorul Camerei bucureştene, organizaţie reprezentativă pentru comunitatea de afaceri, cu o istorie de aproape 150 de ani şi care se bucură de o recunoaştere solidă, reprezintă secretul succesului și garanția unui parteneriat temeinic și solid”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, în deschiderea Open House Networking dedicat Secţiunii Servicii.

Manifestarea, organizată cu susţinerea companiei CERTIND SA, a fost a patra dintr-o serie de întâlniri periodice cu membrii CCIB, dar şi cu partenerii şi colaboratorii echipei noastre. Evenimentul a vizat o mai bună cunoaștere reciprocă a membrilor Secțiunii Servicii și a constituit totodată un excelent prilej pentru a promova în rândul acestora activitățile CCIB aflate în pregătire, ofertele speciale dedicate membrilor, precum și serviciile oferite de echipa noastră.

De asemenea, cu această ocazie au fost abordate o serie de probleme ale sectorului serviciilor, îndeosebi cele specifice creșterii competitivității și exportului produselor și serviciilor românești prin cunoașterea și aplicarea cerințelor: WTO (World Trade Organization), Uniunii Europene (UE), ILAC (International Laboratory Accreditation Cooperation) și IAF (International Accreditation Forum). În acest context, prof. dr. Ion Hohan, preşedintele Secţiunii Servicii a CCIB şi vicepreşedinte al Camerei bucureştene, a subliniat importanţa dobândirii unor informații verificate în ceea ce privește evaluarea și certificare a conformității produselor și serviciilor, accentuând necesitatea utilizării acestora pentru a asigura o mai bună poziționare a firmelor pe piață.

Invitații speciali ai acestui Open House Networking au fost prof. univ. dr. ing. Fănel Iacobescu, preşedinte al Organismului Naţional de Acreditare (RENAR), director general al Organismului Naţional de Metrologie (BRML) și Dan Georgescu, din partea CERTIND SA, care au vorbit despre infrastructura națională și internațională de evaluare și certificare a conformității produselor și serviciilor, dar și despre semnificația și modalitatea de aplicare oficială a mărcii naționale de acreditare, a mărcilor organismelor de certificare și a marcajului CE, marcajul UE de siguranța și sănătatea consumatorului, dar și a mediului.

Următoarea ediţie a Open House Networking va avea loc în luna septembrie şi va aborda probleme privind protecția proprietății intelectuale și industriale.

Începând cu 1 septembrie 2016, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a revenit în sediul său istoric din Str. Ion Ghica nr. 4, edificiu de prestigiu al arhitecturii bucureştene a începutului de secol XX, apreciat de specialiştii vremii ca fiind „un monument de o majestate simplă şi frumoasă, cu o faţadă grandioasă, clasică şi vie”.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here