Onestitatea, transparenta si responsabilitatea – principiile pe care le urmaresc romanii la o banca

0
1162
ghiseu-banca-2

Un studiu al companiei de cercetare de piata GfK arata care sunt cele patru banci cu cea mai buna reputatie din Romania, peste 60% din populatia urbana bancarizata avand ca banca principala una din cele patru institutii de credit.

ING, Raiffeisen, Banca Transilvania si BRD Societe Generale sunt bancile cu cea mai buna reputatie din Romania, anunta Mediafax.

„In opinia romanilor, banca cu cea mai buna reputatie trebuie sa fie orientata catre oameni (o institutie financiar-bancara gestioneaza corect interesele tuturor partilor implicate, de la angajati pana la clientii bancii), foarte preocupata de satisfactia clientilor si condusa de principii precum onestitatea, transparenta, etica si responsabilitatea”, se arata intr-un comunicat GfK.

Scorul de reputatie se construieste pe sapte piloni, respectiv familiaritate, managementul calitatii, calitatea produselor si a serviciilor, performanta financiara, calitatea de bun angajator, responsabilitate sociala si atasament emotional.

„Spre deosebire de alte industrii, unde scorurile de reputatie sunt mai polarizate, cea financiar-bancara are particularitatea unor indicatori foarte apropiati ca valoare. Oportunitatea pentru jucatorii din banking este de iesire din pluton prin consolidarea reputatiei, cu atat mai mult cu cat aceasta are impact direct în performanta financiara a companiei”, a afirmat în comunicat Simona Dan, business strategy advisor GfK Romania.

Studiul de masurare a reputatiei în sistemul bancar a fost realizat online în luna octombrie pe un esantion de utilizatori de internet reprezentativ pentru mediul urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here