Oficial BCE: Cresterea din zona euro nu poate sustine numarul locurilor de munca

0
737
jobs

Cresterea economica din zona euro este prea slaba pentru a crea un numar suficient de locuri de munca, a declarat vineri Benoit Coeure, membru in conducerea Bancii Centrale Europene (BCE), relateaza Reuters.

”Cand inflatia este scazuta, cea mai buna cale pentru a o aduce la nivelul tintei BCE de aproape 2% este sustinerea activitatilor economice. in prezent, cresterea economica si a numarului locurilor de munca reprezinta preconditii pentru stabilitatea preturilor”, a spus Coeure, pentru grupul francez de presa EBRA.

Potrivit datelor publicate marti de Eurostat, economia zonei euro a crescut cu 0,4% in trimestrul al doilea, fata de trimestrul precedent, peste estimarea initiala de 0,3%, sustinuta de exporturi si cheltuielile de consum. Un ritm de crestere similar a fost inregistrat si la nivelul Uniunii Europene.

Comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, PIB-ul ajustat la factorii sezonieri a urcat in intervalul aprilie-iunie cu 1,5% in zona euro si cu 1,9% in UE, dupa cresteri de 1,2%, respectiv 1,7% in trimestrul precedent.

Banca Centrala Europeana a anticipat saptamana trecuta ca redresarea zonei euro va continua, chiar daca intr-un ritm mai lent decat estima intial, din cauza efectului incetinirii activitatilor economice in China.

Banca prognozeaza pentru acest an o crestere economica de 1,4% in zona euro, urmata de un avans de 1,8% in 2016. BCE a redus saptamana trecuta estimarea referitoare la inflatia zonei euro din acest an la numai 0,1%, de la nivelul de 0,3% prognozat in iunie. Pentru 2016, banca se asteapta la accelerarea inflatiei la 1,1%, care este totusi sub estimarea anterioara, de 1,5%. in 2017, reprezentantii BCE anticipeaza o inflatie de 1,7%, apropiata de asteptarea initiala de 1,8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here