Oamenii de afaceri romani decisi sa recucereasca piata Federatiei Ruse

0
690

„Trebuie sa dovedim pragmatism, consecventa si sa ne concentram pe cateva proiecte, in domenii care prezinta potential”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), cu ocazia infiintarii Consiliului de Afaceri pentru Cooperare Economica cu Federatia Rusa, eveniment care a avut loc marti, 22 februarie 2011.

Extinderea si dezvoltarea legaturilor de afaceri si a cooperarii reciproc avantajoase intre oamenii de afaceri romani si cei rusi, promovarea ofertei romanesti in Federatia Rusa, apararea intereselor oamenilor de afaceri in relatiile acestora cu structuri oficiale si comerciale, organizarea unui dialog constructiv intre comunitatile de afaceri din cele doua tari sunt cateva dintre obiectivele urmarite de Consiliu, potrivit actului constitutiv semnat la Bucuresti, in prezenta directorilor directiilor de resort din Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.
Printre membrii fondatori ai Consiliului se afla reprezentantii unor companii de top, din diverse domenii de activitate – de la producatori de utilaje si instalatii, mobila, imbracaminte si incaltaminte, si pana la reprezentanti ai unor banci, firme de transport, distributie, turism, publicitate si, nu in ultimul rand, ai unor institute de cercetare.
Presedintia Consiliului este asigurata de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedinte CCIB, vicepresedinti alesi fiind Valentin Gabriel Comanescu, presedinte-director general Upetrom Group Management, Mihai Berinde, presedinte Petrogaz, si Andrei Mauther, director general IPROLAM SA. in functia de director executiv a fost ales Mircea Toader, reprezentantul Grupului Mechel in Romania, care va asigura si legatura cu structura similara de la Moscova. Semnarea actului constitutiv al Consiliului de Afaceri pentru Colaborare Economica cu Romania (CACER) a avut loc la data de 14 decembrie 2010, la Moscova, in prezenta vicepresedintelui Camerei de Comert si Industrie a Federatiei Ruse, Georgiy Petrov, a ambasadorului Romaniei la Moscova, Constantin Grigorie, a altor oficiali din Ministerul Afacerilor Externe. Presedinte CACER a fost ales Victor Trigubko, vicepresedinte senior al Mechel.
„Criza trebuie tratata prin prisma oportunitatilor oferite, iar Federatia Rusa este o oportunitate”, a declarat, cu acelasi prilej, presedintele Camerei bucurestene. Astfel, potrivit Olgai Chumakova, reprezentant al Camerei de Comert si Industrie a Federatiei Ruse si director al reprezentantei Mechel in Romania, in Rusia se acorda o atentie deosebita dezvoltarii regionale, printre cele mai importante proiecte fiind cele legate de asigurarea infrastructurii necesare organizarii Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci din 2014 (construirea a 11 obiective sportive si obiective de infrastructura de transport si turistica), Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, gazduit de 14 orase din Rusia (construirea a 13 stadioane, modernizarea sistemului de transport), precum si de infiintarea unui complex stiintifico-tehnologic modern in estul regiunii Odintovo din zona Moscova (pe o suprafata de 370 ha vor fi amplasate birouri si laboratoare ale universitatilor si companiilor importante din Rusia si din alte tari).
Potrivit lui Mircea Toader, Federatia Rusa ocupa locul 12 in topul tarilor de destinatie a marfurilor romanesti si locul 6 intre tarile furnizoare de marfuri in Romania.
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here