O senatoare franceza propune eliminarea restrictiilor de munca pentru romani

0
637
muncitori-constructie-santier

muncitori-constructie-santierSenatoarea Aline Archimbaud (EELV) a lansat miercuri o campanie in favoarea ridicarii restrictiilor masurilor tranzitorii care interzic accesul pe piata muncii familiilor aflate in dificultate provenind din Romania si Bulgaria.

Initiativa, originala prin demersul economic si pragmatic, schimba radical abordarea in dezbaterile legate de imigrantii de etnie roma. „Deschiderea pietei muncii pentru circa 20.000 de persoane, inclusiv copiii, nu va avea nicio incidenta asupra somajului”, a declarat Aline Archimbaud, evocand familiile romane si bulgare, majoritatea de etnie roma, care traiesc in conditii dificile in Franta. Ea a depus miercuri un proiect de rezolutie indemnand Guvernul sa renunte la masurile tranzitorii care impun numeroase taxe si demersuri administrative angajatorilor interesati sa recruteze muncitori romani sau bulgari , informeaza publicatia electronica Lagazette.fr.

„Locurile de munca reprezinta cheia care permite familiilor sa isi gaseasca locuinte si sa elibereze locul din cartierele sociale pentru cei care traiesc la limita in adaposturi precare, de unde sunt adesea alungati”, a declarat o sursa din cadrul Primariei Strasbourg. „Tinand cont de programul incarcat al Parlamentului, propunerea noastra va fi votata in toamna”, a anuntat senatoarea, care reia intr-o maniera pragmatica programul promovat de pestre zece ani de catre unele organizatii care ii reprezinta pe romi.

„Cu cat se prelungeste mai mult problema traiului in tabere clandestine, cu atat mai mult consecintele nefaste se vor propaga in toate domeniile. Conditiile de viata precare favorizeaza activitatea traficantilor care exploateaza saracia oricarei populatii”, insista Archimbaud, evocand timpul si efortul necesar unui angajator in vederea angajarii unei persoane. „Eliminarea masurilor tranzitorii nu va rezolva toate problemele. Dar va deschide noi cai care vor oferi perspective tinerilor”, oferindu-le educatie, iar „locurile de munca sunt de asemenea o conditie indispensabila pentru a aborda problema taberelor ilegale si a locuintelor”, insista senatoarea.(MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here