O opinie:Evaziunea, specula și taxa de tarabă au făcut parte din politica PSD în domeniul agricol

0
1068
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informaţii privind măsurile avute în vedere pentru a sprijini cu adevărat producătorii agricoli.

„Propagandistic, programul PSD în domeniul agricol suna foarte bine. Sectorul agricol trebuia să devină un motor de creștere economică și o sursă de locuri de muncă pentru populația din mediul rural. În realitate, măsurile PSD s-au dovedit a fi, de cele mai multe ori, ineficiente. Producătorii români nu au avut sprijin din partea statului. Dimpotrivă, s-au confruntat adesea cu fenomenul evazionist (în special din domeniul importurilor de fructe și legume), cu intermediarii și speculanții din piețe și cu așa numitele „taxe de tarabă“, despre care vorbesc în șoaptă și cu frică”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Agriculturii detalii despre
efectele evaziunii din domeniul importului de produse agricole şi cum va putea fi limitat acest fenomen. De asemenea, este important să se precizeze modalitatea prin care va putea fi asigurată transparenţa sistemului de acces al producătorilor români în pieţe, fără a li se mai solicita „taxa de tarabă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here