O luna record pentru exporturile europene de produse agroalimentare

0
1182
illustration of connections in the world

Valoarea exporturilor agroalimentare din UE a atins un nivel record in octombrie 2018, potrivit raportului lunar al Comisiei privind comertul. Cresteri notabile la exporturile de spirtoase, vinuri, vermuturi, lichioruri si cereale.

Exporturile totale au fost cu 2,9% peste nivelul anterior cel mai inalt inregistrat in martie 2017, cu o valoare de 13,1 miliarde EUR, in timp ce excedentul lunar inregistrat de comertul agroalimentar a fost de 3 miliarde EUR – o crestere de 13% fata de octombrie 2017, fiind al doilea cel mai mare nivel record al excedentului in comertul agroalimentar .

Comisia a afirmat ca plusurile au fost obtinute “in mod egal” in general, in toate ramurile domeniului, dar totusi, bauturile si marfurile de baza au inregistrat cea mai mare crestere.

Raportul arata: “Cresterea notabila a exporturilor a fost inregistrata pentru bauturile spirtoase si lichioruri (un castig de 167 milioane euro), alte cereale (cu o crestere de 93 milioane euro), grau (crestere de 73 milioane euro) si vin si vermut cu 70 de milioane de euro). Cifrele privind importurile au crescut de asemenea cu 5% (in comparatie cu octombrie 2017).”

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here