O centrala nucleara din SUA, la un pas de a deveni o noua Fukushima

0
635
centrale-nucleare

centrale-nucleareO centrala nucleara din Statele Unite ale Americii a fost la un pas de a deveni o noua Fukushima, dupa ce mai multe diguri din apropiere au cedat in urma inundatiilor. Centrala nucleara a fost aproape de a fi inundata, dupa ce apele raului Missouri

au ajuns la 45 de centimetri in jurul acesteia, scrie dailymail.co.uk.

Daca nivelul apei ar fi ajuns la 274,9 de metri deasupra nivelului marii in zona Brownville, oficialii ar fi fost nevoiti sa inchida centrala nucleara, care se afla la 275,2 de metri. Nivelul apei s-a oprit din crestere, insa autoritatile sunt in continuare in alerta din cauza inundatiilor.Inundatiile reprezinta un motiv major de ingrijorare dupa ce autoritatile au deschis sase baraje. Orice ploaie ar putea inrautati inundatiile, mai ales in Nebraska, Iowa sau Missouri, care se afla in aval de baraje.

Se asteapta ca raul sa creasca cu 1,5 – 2 metri peste nivelul oficial de inundatii in multe zone din Nebraska si Iowa si cu pana la 3 metri in unele zone din Missouri. Autoritatile estimeaza ca raul va ramane la niveluri crescute cel putin pana in august.

Conform Comisiei de Reglementare in domeniul Nuclear, centrala este proiectata sa reziste actualului nivel de inundatii.

„Cred ca am luat toate masurile de precautie necesare si am facut toate aranjamentele necesare pentru a face fata nivelului actual de inundatii”, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei de Reglementare in domeniul Nuclear, Victor Dricks. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here