Numarul locurilor de munca vacante a crescut in ultimul trimestru din 2015 la 54.700

0
780
locuri_de_munca

Numarul locurilor de munca vacante a crescut in ultimul trimestru al anului trecut cu 2.200 fata de precedentele trei luni, la 54.700, astfel ca rata locurilor de munca vacante a urcat usor, la 1,21%, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS).

„In trimestrul IV 2015, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (3,24%), sanatate si asistenta sociala (2,49%), respectiv in alte activitati de servicii (2,48%). in industria prelucratoare s-au concentrat 26,0% din numarul total al locurilor de munca vacante (14,2 mii locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,26%. Sectorul bugetar a insumat peste o treime din numarul total al locurilor de munca vacante. Astfel, 8,2 mii locuri vacante se regasesc in administratia publica, 7,6 mii locuri vacante in sanatate si asistenta sociala, respectiv 2,7 mii locuri vacante in invatamant”, arata INS, intr-un comunicat.

Cele mai mici valori, atat in ceea ce priveste rata cat si numarul locurilor de munca vacante, s-au regasit in industria extractiva (0,14%, respectiv 100 locuri vacante), urmata de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,26%, respectiv 200 locuri vacante), informeaza Mediafax.

Prin comparatie cu trimestrul precedent, cele mai semnificative cresteri ale ratei locurilor de munca vacante s-au inregistrat in agricultura, silvicultura si pescuit (+0,41 puncte procentuale), respectiv de activitati profesionale, stiintifice si tehnice (+0,35 puncte procentuale). in ceea ce priveste numarul locurilor de munca vacante, cele mai importante cresteri s-au regasit in activitatile de sanatate si asistenta sociala (+1.000 locuri vacante), respectiv in cele de comert (+500 locuri vacante).

Cea mai semnificativa diminuare atat a ratei cat si a numarului locurilor de munca vacante s-a observat in administratia publica (-0,14 puncte procentuale, respectiv 300 locuri vacante).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here