Nu ne uitam fratii de peste Prut!

0
2028

Participarea secretarului de stat Dan Neculăescu la deschiderea Programului de pregătire în diplomaţie şi relaţii internaţionale pentru diplomaţi şi funcţionari publici din Republica Moldova.

M.A.E. Comunicat de presa

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a participat astăzi, 19 septembrie 2016, la ceremonia de deschidere a celei de-a şasea ediţii a Programului de pregătire în diplomaţie şi relaţii internaţionale pentru diplomaţi şi funcţionari publici din Republica Moldova.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice a urat succes participanţilor la programul din acest an și a evidențiat rolul esenţial pe care aceştia îl deţin în continuarea și aprofundarea procesului de reformă și de modernizare a Republicii Moldova, în beneficiul direct al cetățenilor săi.

De asemenea, a relevat că România sprijină activ, atât prin eforturi diplomatice, cât şi prin asistenţă concretă, parcursul european al Republicii Moldova, țara noastră pronunțându-se constant în favoarea perspectivei europene a Republicii Moldova.

Informaţii suplimentare:

Programul de pregătire în diplomaţie şi relaţii internaţionale pentru diplomaţi şi funcţionari publici din Republica Moldova (19 – 30 septembrie 2016) a fost lansat în anul 2010 şi se adresează unui număr de 20 de participanţi – diplomaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi funcţionari din cadrul instituţiilor administraţiei centrale din Republica Moldova.

Programul constă în prelegeri şi dezbateri cu experţi din mediul guvernamental şi academic pe teme precum: afaceri europene, mediul de securitate, protocol, etichetă şi corespondenţă diplomatică, comunicare publică și negocieri. Totodată, în cadrul programului, vor avea loc vizite de documentare la instituțiile românești din administrație centrală, precum și la muzeele BNR şi de istorie a României. Cursul este organizat de Institutul Diplomatic Român şi este finanţat de Ministerul Afacerilor Externe, prin bugetul asistenţei pentru dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here