Noul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Bulgaria – România (BRCCI) în prima sa vizită la CCIB

0
840

Președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), dl. Iuliu Stocklosa, a primit, la Palatul CCIB, pe dl. Victor Gugushev, noul președinte al Consililului de Administrație al Camerei de Comerț Bulgaria – România din Ruse (BRCCI), Senior Partner la ”Gugushev & Partners Law Office”, însoțit de dl. Stefan Kyosev, Director pentru dezvoltarea afacerilor la Biroul de Avocatură ”Gugushev & Partners”, și dl. Adrian Șipoș, manager pentru dezvoltarea afacerilor la BRCCI.

Urând bun venit dlui. Gugushev în Palatul CCIB și mult succes în noua calitate de președinte al BRCCI, președintele Iuliu Stocklosa a declarat ”Bulgaria este un foarte important partener economic și comercial al României. La finele lunii iulie a.c., conform ultimelor date statistice disponibile ale părții române, Bulgaria era a 5-a țară de destinație a mărfurilor românești cu o pondere de 4% în exportul țării nostre și a 7-a țară de origine pentru produsele intrate pe teritoriul nostru vamal, acumulând 4,5% din importul României. La aceasta se adaugă valorile rezultate din comerțul reciproc cu servicii, cum ar fi transporturi, turism și cele din domeniul IT”.

La rândul său, dl.președinte Gugushev, precizând că vizita la conducerea CCIB este primul contact cu sistemul Cameral din țara noastră, a exprimat intenția noului Consiliu de Administrație al BRCCI de a lărgi aria de activitate a Camerei bilaterale Bulgaria-România prin atragerea de noi membri din mai multe zone geografice ale celor două țări. ”Dorim ca în prima parte a anului viitor să organizăm un eveniment promoțional la București cu participarea atât a mediului de afaceri, cât și a reprezentanților instituțiilor guvernamentale din cele două țări, având și sprijinul Ambasadei Republicii Bulgaria în România”, a menționat noul președinte al BRCCI.

În încheiere, președintele Stocklosa a subliniat că în conformitate cu politica sa de relații internaționale și promovînd interesele membrilor săi și a mediului de afaceri bucureștean, CCIB este deschisă colaborării cu toate structurile camerale din țara vecină în scopul promovării schimburilor comerciale și cooperării economice bilaterale. În acest sens, va colabora cu BRCCI în organizarea unor evenimente promoționale atât la București, cât și la Ruse sau în alte localități din Bulgaria.

Informații de background

La sfârșitul lunii iulie 2023, Bulgaria a fost al 7-lea partener comercial al României (după Germania, Italia, Ungaria, Franța, Polonia și Turcia) cu un volum al schimburilor comerciale de 5,4 miliarde euro, cu o reducere cu 13,5% comparativ cu perioada similară din 2022. La export, Bulgaria a fost a 5-a piață de destinație cu un volum de 2,2 miliarde euro (+8,3%) și o pondere de 4% din exportul total,  iar la import a 7-a piață de proveniență a mărfurilor intrate în țara noastră cu un volum de 3,2 miliarde euro (-24%) și o pondere de 4,5% în importul românesc.

Biroul de Presă al CCIB

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here