Noaptea Muzeelor, un succes

0
783

Muzeele aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj au participat sâmbata, 19 mai 2012, la Festivalul European Noaptea Muzeelor. Cu acest prilej, Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic al Transilvaniei precum si Muzeul ”Octavian Goga” Ciucea au putut fi vizitate gratuit. Pe lânga expozitiile inscrise in programul lunii mai, muzeele au pregatit si evenimente special destinate acestei ocazii.

Astfel, Muzeul de Arta Cluj, cu sediul in Piata Unirii, nr. 30, a fost vizitat de peste 12 000 de vizitatori, 70% dintre acestia fiind tineri. Atractia serii a constituit-o balconul Palatului Banffy, deschis pentru prima data publicului.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca (Parcul Etnografic National “Romulus Vuia” si Sectia Pavilionara, str. Memorandumului nr. 21), a fost vizitat de nu mai putin de 15 241 de persoane. Acestia au putut vizita pe lânga expozitia de baza si expozitiile Lego – decenii de istorie si Ziua Amintirii – comemorarea rromilor ucisi in lagarele naziste.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei le-a pregatit vizitatorilor si câteva surprize. Astfel, in curtea institutiei, s-a desfasurat un Târg Bio de Vin, tuica si Bucate. Totodata, pe terasa muzeului, vizitatorii au avut prilejul sa deguste mâncaruri tipic ardelenesti, preparatul traditional al Noptii Albe a Muzeelor fiind mamaliga cu strujele. Manifestarile au fost insotite de un recital live de muzica populara transilvaneana.
Muzeul ”Octavian Goga” din Ciucea, str. Principala, nr.2, jud. Cluj, a fost vizitat de asemenea, de 200 de persoane. Acestea au vizitat expozitiile permanente de la “Casa Ady”, “Casa Alba” si  “Castel”, precum si doua expozitii temporare.
„Consider ca asemenea actiuni atrag atentia asupra rolului muzeelor in conservarea patrimoniului cultural si de asemenea, sunt extrem de utile si raspund pe deplin obiectivului nostru de a facilita accesul la cultura si cunoastere al locuitorilor din judet”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin  Tise.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here