NAI Romania: Interesul pentru mutarea rezidenței fiscale în paradisuri fiscale a crescut cu peste 10% în ultima lună

0
683
  • Schimbările fiscale din țara de reședință a unei firme, adaptarea la tendințele globale precum „nomadismul” digital și perspectivele mai rapide de creștere a business-ului într-un mediu fiscal favorabil se numără între motivele pentru care românii iau în calcul schimbarea domiciliului fiscal.
  • Reprezentanții NAI Romania le recomandă celor interesați să apeleze la servicii de relocalizare fiscală, pentru a identifica cele mai bune opțiuni și a evita orice probleme legale ulterioare.

București, 16.08.2023. În contextul schimbărilor continue în legislația fiscală, interesul pentru mutarea rezidenței fiscale în paradisuri fiscale a înregistrat o creștere semnificativă, de peste 10%, în ultima lună, estimează Appraisal and Valuation, compania deținătoare a brandului NAI Romania, listată la Bursa de Valori București, cu simbolul bursier APP.

Deși mai intens în ultima perioadă, acest fenomen nu este unul nou, ci reflectă eforturile constante ale indivizilor și companiilor de a-și optimiza situația fiscală și de a găsi soluții competitive într-un mediu economic dinamic și de impredictibilitate fiscală.

 

Paradisurile fiscale, cunoscute pentru regimul lor fiscal prietenos, lipsa sau nivelul redus al taxelor și confidențialitatea ridicată, atrag din ce în ce mai mulți interesați. Creșterea recentă a interesului pentru mutarea rezidenței fiscale în astfel de jurisdicții poate fi atribuită unui mix de factori, inclusiv schimbări în politicile fiscale, adaptarea la tendințele digitale și globale, precum și perspectivele asupra creșterii economice într-un mediu fiscal favorabil.

 

Această creștere semnificativă a cererii pentru consultanță și servicii de relocalizare fiscală reflectă o dorință crescută de a obține avantaje fiscale în mod legal și transparent. Cu toate acestea, este nevoie de o atenție sporită asupra necesității de a aborda aceste decizii cu responsabilitate și conformitate cu legislația internațională și locală, pentru a evita potențialele probleme legale ulterioare.

 

Este important de menționat că organismele internaționale și guvernele lucrează în mod constant pentru a combate evaziunea fiscală. Astfel, o mutare a rezidenței fiscale trebuie să fie efectuată în concordanță cu toate cerințele legale și să evite orice practică care ar putea fi considerată neloială sau ilegală.

 

„În concluzie, creșterea cu peste 10% a interesului pentru mutarea rezidenței fiscale în paradisuri fiscale în ultima lună subliniază necesitatea continuă de a găsi soluții fiscale eficiente și competitive într-un mediu economic în schimbare. Cu toate acestea, îi sfătuim pe cei interesați să abordeze aceste decizii cu transparență, conformitate și responsabilitate, pentru a asigura un peisaj fiscal global echitabil și sustenabil”, consideră Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation SA (NAI Romania).

 

###

 

Despre Appraisal & Valuation (NAI Romania)

Portofoliul de servicii al companiei cuprinde: evaluări imobiliare, evaluări de companii, evaluarea obiectelor de artă, a terenurilor agricole, a fermelor de producție, a halelor de depozitare și producție, a microhidrocentralelor, a parcurilor eoliene și fotovoltaice, precum și ale echipamentelor tehnice; dezvoltări imobiliare, activități de administrare a imobilelor, administrare de afaceri etc. Recent, a înființat divizia de investiții „App Investiții SA” care vizează achiziția de companii și imobile comerciale, industriale și din industria hotelieră.

Fondată în 2010, Appraisal & Valuation SA deține brandului NAI Romania, fiind unul dintre liderii de piaţǎ pentru servicii de evaluǎri și, în același timp, reprezentantul exclusiv al NAI Global în România şi Republica Moldova. NAI Global reprezintǎ o rețea de companii imobiliare comerciale independente și unul dintre cei mai mari furnizori de servicii imobiliare comerciale din întreaga lume, formată din 5.000 de profesioniști și 375 de birouri în 55 de țări din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here