Muzeul Antipa se va redeschide in prima saptamana din noiembrie

0
661
grigore-antipa

grigore-antipaDupa aproape un an si jumatate de lucrari de restaurare si modernizare, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa se va redeschide in ultima saptamana din octombrie sau in prima saptamana din luna noiembrie.

 

Data exacta a redeschiderii Muzeului Antipa nu a fost hotarata inca, dar se doreste ca evenimentul sa aiba loc in ultima saptamana din octombrie sau prima din noiembrie, a declarat pentru REALITATEA.NET dr. Aurora Stanescu, sefa sectiei de Relatie Publice a muzeului.

Cel mai probabil, redeschiderea va avea loc in prima saptamana a lunii noiembrie, pentru a coincide cu sesiunea de comunicari stiintifice organizate de Muzeul Antipa. Tot atunci, se va organiza si Saptamana Muzeului Antipa, a mai spus Stanescu. REALITATEA.NET va va tine la curent cu ultimele informatii legate de redeschidere.

Muzeul Antipa a fost inchis pe 5 ianuarie 2009, pentru modernizarea spatiilor de vizitare. Piesele vor fi expuse intr-o maniera scenografica, care sa transmita publicului informatii vizuale si sonore complexe despre biodiversitatea speciilor si a habitatelor din tara noastra, dar si din lume. Vor exista spatii destinate interactivitatii, sali multimedia si compartimente amenajate ca laboratoare, in care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente stiintifice, demonstratii si lucrari de laborator.

Persoanele cu deficiente de auz sau vaz vor avea spatii special amenajate si vor exista, de asemenea,  locuri de relaxare, sali destinate activitatilor si programelor de educatie si divertisment pentru public ca si locuri de joaca.  Vor aparea piese pe care publicul va avea voie sa le atinga, precum si instalatii care vor permite comparatii intre performantele fiziologice atinse de diferite specii de animale ?i cele ale oamenilor.

Fondurile  sunt asigurate de catre Ministerul Culturii. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here