Muntean, despre selectia la Cannes: Este o dovada ca se intampla lucruri bune in cinema-ul romanesc

0
411
muntean_cannes

muntean_cannesRegizorul Radu Muntean a declarat, pentru MEDIAFAX, ca este foarte multumit de selectarea filmului sau „Marti, dupa Craciun” in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes (12 – 23 mai), apreciind ca acest fapt arata ca „se intampla lucruri bune in cinematografia romaneasca”.

Lungmetrajul „Marti, dupa Craciun” ruleaza, in sectiunea Un Certain Regard, alaturi de cel mai nou film al lui Cristi Puiu, „Aurora”.

„Sunt foarte multumit si de-abia astept”, a spus Muntean.

„Marti, dupa Craciun” este povestea unui barbat care iubeste doua femei. Din distributia filmului fac parte Maria Popistasu si Mimi Branescu.

Filmul a obtinut un credit de 1.366.300 de lei (aproximativ 318.000 euro), in urma concursului de proiecte organizat de CNC in 2008.

Primul lungmetraj regizat de Radu Muntean a fost „Furia” (2002), urmat de „Hartia va fi albastra” (2006) – nominalizat la Leopardul de Aur la Festivalul International de Film de la Locarno, in 2007, si recompensat cu un premiu special la Cottbus Film Festival of Young East European Cinema – si de „Boogie” (2008), recompensat, anul trecut, cu patru premii Gopo, pentru regie, roluri principale (Dragos Bucur si Anamaria Marinca) si rol secundar masculin (Mimi Branescu). „Boogie” a avut premiera mondiala tot la Cannes, in sectiunea Quinzainne des Realisateurs.

Filmele lui Puiu si Muntean vor rula in sectiunea Un Certain Regard, printre altele, alaturi de „Angelica”, filmul lui Manuel de Oliveira si de lungmetrajul „Les Amours Imaginaires”, de Xavier Dolan.

Regizoarea Claire Denis este presedinta juriului sectiunii Un Certain Regard.

Anul trecut, regizorul Corneliu Porumboiu a obtinut doua trofee la sectiunea Un Certain Regard, cu filmul „Politist, adjectiv”: FIPRESCI si premiul juriului. (Mediafax)

    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here