Motoc a intrunit numarul necesar de voturi la Senat pentru a deveni judecator la CC

0
700
vot

votRezultatul votului privind desemnarea judecatorului pentru CC a fost anuntat oficial la Senat, Antoanella Motoc, candidat propus de PDL, primind 71 de voturi, in timp ce liberalul Teodor Melescanu a obtinut 65 de voturi. Rezultatul a fost anuntat oficial in plen.

 

Anterior, surse parlamentare precizasera pentru MEDIAFAX, ca Antoanella Motoc, candidat propus de PDL, a primit, luni, la Senat, 71 de voturi pentru a fi desemnata judecator la Curtea Constitutionala, in timp ce liberalul Teodor Melescanu a obtinut 65 de voturi.

Vicepresedintele senatului Alexandru Peres (PDL) a precizat ca viitotul judecator trebuie sa fie ales cu majoritatea calificata a senatorilor, respectiv cu 69 de voturi „pentru”.

El a aratat ca, potrivit Constitutiei, Curtea Constitutionala se innoieste cu o treime dintre judecatori din trei in trei ani potrivit legii de organizare si functionare a Curtii, care prevede ca judecatorii sunt alesi prin votul majoritatii membrilor fiecarei Camere.

Peres a spus ca a facut aceste precizari pentru a nu se ajunge in situatia in care s-a ajuns la Camera Deputatilor.

in cadrul dezbaterilor, presedintele Comisiei juridice, Toni Grebla (PSD), a mentionat ca ambii candidati indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a indeplini aceasta functie.

El a mentionat ca ambii candidati au fost audiati de membrii comisiei, Grebla aratand ca acestia au dovedit prin argumente coerente ca detin o inalta competenta profesionala.

in replica, senatorul PDL Iulian Urban, a criticat faptul ca prin raportul comisiei se recomanda votarea unuia dintre candidati. El a sustinut ca acesta comisiei trebuie sa fie doar un filtru care sa constate daca cei doi candidati indeplinesc conditiile psrevazute de lege pentru a fi alesi.

Urban a spus ca, in consecinta, membrii democrat-liberali din comisie s-au abtinut la vot in cadrul Comisiei juridice. „Rolul comisiei este doar unul de analiza si nu de a alege un candidat”, a mentionat Iulian Urban.

Raportul intocmit de Comisia juridica, la finele lunii mai, a dat aviz favorabil, cu 5 voturi „pentru” si trei abtineri, candidatului propus de grupul PNL, Teodor Melescanu, in timp ce Antoanella Motoc, propusa de PDL, nu a obtinut nici un vot favorabil. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here