Motivele investitiei Intel: Programatori calificati si neimpozitarea veniturilor din IT

0
692
it-calculator

it-calculatorInalta calificare a fortei de munca si mentinerea neimpozitarii veniturilor programatorilor sunt printre motivele fundamentale care au dus la alegerea Romaniei pentru realizarea investitiei Intel din Bucuresti, a spus conducerea companiei premierului Emil Boc, potrivit Guvernului.

 

Seful Guvernului a avut, luni, la Palatul Victoria, o intalnire cu reprezentanti ai Intel Corporation, cu ocazia deschiderii la Bucuresti a Centrului de Cercetare si Dezvoltare Solutii Software.

„Guvernul sustine si promoveaza investitiile in tehnologia informatiei, cu precadere in zona de cercetare, ca domeniu cu importanta strategica pentru dezvoltarea viitoare a Romaniei. Aceasta este directia corecta, intrucat permite o dezvoltare sustenabila in domeniul tehnologic si este si creatoare de valoare adaugata”, a spus Boc, citat intr-un comunicat al Guvernului.

Sursa citata sustine totodata ca, in cadrul discutiilor, reprezentantii Intel au aratat ca printre motivele fundamentale care au dus la alegerea Romaniei pentru realizarea acestei investitii s-au aflat inalta calificare a fortei de munca, precum si politica guvernamentala de mentinere a neimpozitarii veniturilor programatorilor.

Intel Corporation a deschis luni, la Bucuresti, un centru de cercetaresi dezvoltare software, in urma unei investitii in valoare de cateva milioane de euro, reprezentand primul proiect greenfield realizat de compania americana in acest sector in Europa.

Centrul se va concentra pe dezvoltarea de solutii pentru o gama larga de dispozitive inteligente bazate pe arhitectura Intel. Initial, centrul va realiza activitati de cercetare-dezvoltare pentru platforma open source MeeGo. (Sursa: Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here