Motiunea USL a fost adoptata. Guvernul Ungureanu a cazut. Afla procentajul voturilor!

0
778
palatul-parlamentului

palatul-parlamentuluiRezultatul votului la motiunea de cenzura a fost anuntat oficial in plenul Parlamentului, fiind exprimate 235 de voturi „pentru”, 9 „impotriva” iar patru voturi fiind anulate, Guvernul Ungureanu fiind astfel demis. Membrii Guvernului Ungureanu nu au fost prezenti in sala la momentul anuntului oficial al rezultatului votului la motiune.

Potrivit procesului verbal prezentat in plen de deputatul PSD Georgian Pop, din totalul de 460 de parlamentari au fost prezenti 259, fiind exprimate 248 de voturi, patru fiind anulate. Dintre voturile valabil exprimate, 235 au fost „pentru” si 9 „impotriva”.

 

15:08 – Rezultatul votului la motiunea de cenzura a fost anuntat oficial in plenul Parlamentului, fiind exprimate 235 de voturi „pentru”, 9 „impotriva” iar patru voturi fiind anulate, Guvernul Ungureanu fiind astfel demis.

14:55 – Motiunea de cenzura a opozitiei a trecut cu 235 de voturi „pentru”, Guvernul Ungureanu fiind demis. Anuntul a fost facut de senatorul PNL Dan Radu Rusanu, care initial a anuntat 236 voturi „pentru”. El a precizat ca au fost 12 voturi „impotriva” si „o bomboana”. Ulterior, la solicitarea PDL, voturile au fost renumarate, Rusanu precizand apoi ca au fost 235 de voturi „pentru”.
14:45 – Urnele de vot s-au intors la plen, pentru ca parlamentarul Georgian Pop, cel care a facut apelul nominal al parlamentarilor, sustine ca nu a votat, el aflandu-se la tribuna.

El a sustinut ca atunci cand a terminat de citit lista parlamentarilor si s-a intors sa voteze, cei de la PDL „au fugit cu urnele”.

Pana la acel moment, votasera 245 de parlamentari.

Georgian Pop a votat, iar urnele au fost duse din nou la Biroul Permanent al Camerei pentru numararea voturilor.

14:16 – Senatorul Sorina Placinta nu a sosit la plen la votarea motiunii de cenzura, toti senatorii prezenti exprimandu-si deja, pana la aceasta ora, optiunile, la acest moment votand deputatii.

Sorina Placinta nu a raspuns prezent la apelul chestorului Senatului, care invita senatorii sa-si exprime optiunea la motiunea de cenzura.

Primii care au votat la motiunea de cenzura au fost senatorii, la momentul transmiterii acestei stiri deputatii exprimandu-si optiunile.

13:20 – Senatorul PDL Sorina Placinta, despre care s-a afirmat ca ar urma sa plece la PNL, a discutat, intr-o banca din plen cu Elena Udrea, Placinta plangand si spunand: „Nu mai pot”. Senatorul Sorina Placinta a declarat, intrebata de jurnalisti daca va vota motiunea de cenzura, ca va vota, ea spunand acestea cu voce tremuranda.

 12:50 – Negocieri intense la motiune: „Nimeni nu controleaza nimic. Scorul e foarte strans. Ce-o vrea Dumnezeu”

 12:30 – Premierul Mihai Razvan Ungureanu a revenit in plen, dupa aproximativ 20 de minute petrecute alaturi de Emil Boc, Vasile Blaga, Roberta Anastase si Ioan Oltean, in biroul presedintelui Camerei.

El a refuzat sa faca declaratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here