Motiunea a fost respinsa. Guvernul nu a cazut

0
543
boc-motiune

boc-motiuneMotiunea de cenzura a PSD a fost respinsa la Parlament, intrunind doar 228 de voturi „pentru”, in conditiile in care, pentru a fi adoptata, ar fi fost nevoie de 236 de voturi. impotriva motiunii au votat 197 de parlamentari.

Secretarul Camerei Deputatilor Mihai Voicu (PNL) a anuntat ca in favoarea motiunii de cenzura s-au pronuntat 228 de parlamentari, s-au inregistrat trei voturi nule si 197 de voturi „impotriva”.

Senatorii si deputatii au votat cu bile la motiunea de cenzura.

Constitutia prevede ca Senatul si Camera Deputatilor, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Astfel, pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, ar fi necesare 236 de voturi „pentru”, din totalul de 471 de parlamentari.

Teo Trandafir, imbratisata de Aura Vasile dupa ce a votat „pentru” la motiunea de cenzura

Deputatul PDL Teo Trandafir a votat, marti, la vedere, pentru motiunea de cenzura, fiind felicitata apoi de deputatul PSD Aura Vasile, precum si de alti reprezentanti ai PSD si PNL.Deputatul PDL Teo Trandafir a votat, marti, la vedere, pentru motiunea de cenzura, fiind felicitata apoi de deputatul PSD Aura Vasile, precum si de alti reprezentanti ai Opozitiei.

Teo Trandafir a votat ridicand larg bratele si aratand, pret de mai multe secunde, bilele de vot, inainte de a le introduce in urne, votul favorabil motiunii de cenzura fiind larg aplaudat de parlamentarii PSD.

Dupa ce a introdus bilele de vot in urne, Teo Trandafir a coborat treptele spre fotoliile din plen, indreptandu-se spre zona parlamentarilor PSD.

Ea i-a aplaudat si s-a imbratisat cu cativa dintre parlamentarii PSD.

Gesturile ei au fost comentate de secretarul Camerei, deputatul PSD Valeriu Zgonea, care facea apelul nominal, cu replica: „Viata bate filmul”.

Ea declarase de luni ca va vota motiunea de cenzura pentru ca nu poate sustine reducerea pensiilor. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here