Monica Macovei:acuzatii grave!

0
1312

Un Guvern din ce în ce mai penal. Ministrul Justiției, acuzat că a coordonat o lucrare de doctorat plagiată, pentru care a semnat că este originală.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, trebuie să dea socoteală după acuzațiile de plagiat în cazul lucrării de doctorat a vicepreședintelui CSM Codruț Olaru, pe care ministrul Toader a coordonat-o. Jurnalista Emilia Șercan scrie că lucrarea de doctorat ar fi plagiată în totalitate: „niciun rând din cele aproape 250 de pagini ale tezei nu îi aparține procurorului Olaru”.

Dacă plagiatul se confirmă, ce garanții mai putem avea că ceea ce decide sau semnează ministrul Justiției este real și conform legii? Ce garanții avem că ministrul Toader nu minte, atât timp cât este acuzat că a fost complice și a acceptat o teză de doctorat plagiată? Reamintim că atât ministrul Justiției, cât și procurorul Olaru au semnat o declarație comună prin care au garantat originalitatea lucrării.

Mai mult, dacă plagiatul se confirmă, opinia publică trebuie să știe până unde merge relația procurorului Olaru cu ministrul Toader. Câtă independență mai are procurorul Olaru, vicepreședinte al CSM, față de ministrul Justiției, fostul lui coordonator de doctorat, dacă acesta i-a acceptat o teză de doctorat plagiată?

CSM trebuie să clarifice această situație dacă vrea să fie garantul independenței Justiției, iar procurorul Olaru trebuie cel puțin să se suspende din funcție până la o decizie definitivă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here