Monica Macovei o spune clar: Valcov trebui e sa plece!

0
1557

Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani în penitenciar, după judecarea fondului, întărește frăția penalilor din PSD. Alături de ALDE, PSD se mândrește la guvernare cu penali, plagiatori, agramați, mincinoși și incompetenți. „Unde-s mulți, puterea crește” a devenit unde-s mulți penali, puterea penalilor crește!

 

Tocmai de asta, Vâlcov este “un om de o valoare rară” pentru condamnatul definitiv Dragnea, care conduce Guvernul și îl menține pe Vâlcov în Guvern.

 

Minciuna cu prezumția de nevinovăție în cazul funcțiilor politice și publice este repetată de roboții din grupul de crimă organizată aflat la putere. Prezumția de nevinovăție înseamnă că autoritățile judiciare nu au voie să declare public că X este vinovat până la o condamnare definitivă. Vâlcov, ca și alți anchetați penal sau condamnați nedefinitiv, se bucură din plin de prezumția de nevinovăție. Cine afirmă altceva minte.

 

Să trecem la adevăr: pentru orice guvernant sau om cu putere publică într-o țară, cuvântul cheie este încrederea. Cum să ai încredere într-un om acuzat de corupție și spălare de bani, acuzații confirmate deja printr-o​ condamnare​ în fond​? Frăția penalilor sapă groapa încrederii în România.

 

Nici românii și niciun guvern sau parlament din state democratice nu au încredere într-un guvern în care un individ trimis în judecată și condamnat în fond pentru corupție și spălare de bani rămâne pe postul de consilier de stat, lucrând direct cu prim-ministrul.

 

Vâlcov trebuie să plece, prin demisie sau demitere. Vâlcov nu este ministru, astfel încât Dăncilă nu se poate ascunde în spatele unei aprobări politice a CEx al PSD pentru a-l demite, o poate face singură. Păstrarea lui Vâlcov în Guvern, condamnat în fond la 8 ani închisoare cu executare, este încă o dovadă că Dăncilă este un executant servil al ordinelor condamnatului Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here