Misiune economica tunisiana la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

0
676

Cu prilejul participarii la Forumul Internațional Futurallia, Bucuresti 2015, misiunea economica tunisiana, organizata de Camera de Comert si Industrie Sfax (CCIS), a intalnit, miercuri 9 iunie 2015 la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), conducerea acesteia, precum si pe reprezentantii unor firme romanesti interesate in dezvoltarea relatiilor comercial-economice romano – tunisiene.

Salutand in numele conducerii CCIB, prezenta la Camera bucuresteana a delegatiei tunisiene precum si a reprezentanților mediului de afaceri din Romania, Dan Gabriel Mihut, director general, a scos in evidența ca relatiile dintre cele doua camere dateaza din 1991, cand s-a semnat primul Acord de cooperare, exprimand dorinta CCIB de a oferi noi dimensiuni acestei colaborari.

impartasind dorința de cooperare a CCIB, conducatorul delegatiei tunisiene, Habib Hammami, vicepresedinte al CCIS, a exprimat acordul pentru intensificarea contactelor intre cele doua camere, inclusiv pentru primirea unei misiuni economice romanesti, in organizarea CCIB, la Sfax, pana la finele acestui an, cand se va semna si un nou acord de cooperare.

Reprezentanții celor 5 firme tunisiene si 8 romanesti participante la eveniment si-au prezentat obiectul de activitate si interesele privind cooperarea bilaterala, convenind modalitatile de continuare a dialogului.

La intalnire au mai participat reprezentanți ai Ambasadei Republicii Tunisiene in Romania si respectiv Camerei de Comerț si Industrie Bilaterale Romania – Tunisia, care au contibuit la realizarea evenimentului.

Schimburile comerciale bilaterale romano – tunisiene au inregistrat in 2014 valoari record atat in ce priveste volumul total (314,6 mil. USD), cat si nivelul exportului romanesc (253,5 mil. USD), Tunisia fiind a 4-a piata de desfacere a produselor romanesti in Africa, dupa Algeria, Maroc, si Libia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here