Misiune economica organizata de CCIB in Albania

0
944

Miercuri, 12 martie 2014, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Sami Shiba, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Albania la Bucuresti. Principalul obiectiv al intalnirii a vizat pregatirea misiunii economice organizate de Camera bucuresteana in Albania, in perioada 17-19 martie a.c., cu prilejul vizitei oficiale in aceasta tara a primului-ministru al Guvernului Romaniei, Victor Ponta.

Din delegatia condusa de presedintele CCIB vor face parte reprezentanti ai unor companii romanesti din industria energetica, infrastructura, consultanta, industria hoteliera si sectorul imobiliar, care si-au exprimat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte de cooperare cu parteneri albanezi.
Programul profesional al misiunii include, in data de 18 martie, Forumul Economic Romania-Albania, eveniment care va avea loc in prezenta ministrului roman al economiei, Constantin Nita, si a ministrului dezvoltarii economice, comertului si antreprenoriatului din Albania, Arben Ahmetaj.

„Valoarea schimburilor comerciale bilaterale este modesta, insa exista potential pentru cresterea si diversificarea acestora. Misiunea economica organizata la Tirana este un prim pas important, insa infiintarea unui Consiliu de Afaceri Romania-Albania si prospectarea celor doua piete prin participarea la manifestari expozitionale reprezinta alte doua formule verificate si eficiente pentru dezvoltarea relatiilor economice romano-albaneze”, a declarat presedintele CCIB.

Excelenta Sa Sami Shiba a propus incheierea unui acord de cooperare intre camerele de comert din cele doua capitale, cu ocazia deplasarii delegatiei romane la Tirana, si a exprimat intreaga sustinere a corpului diplomatic albanez prezent la Bucuresti pentru actiunile initiate de Camera bucuresteana vizand dezvoltarea relatiilor comerciale, dar si a cooperarii in domeniul educational.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here