Ministrul german de Finante: Urmatorul ajutor pentru Grecia va fi mult mai mic

0
782
cash-dolars

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat vineri ca urmatorul ajutor financiar pentru Grecia va fi mult mai mic decat programele actuale si va depinde de indeplinirea de catre autoritatile elene a angajamentelor asumate, relateaza publicatia Kathimerini.

in cele doua programe de sprijin financiar obtinute de Grecia pana in prezent, partenerii europeni si FMI au aprobat imprumuturi de 240 de miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Potrivit publicatiei germane Handelsblatt, Schaeuble a declarat ca orice nou ajutor va depinde de respectarea de catre Grecia a obligatiilor asumate. Oficialul german se asteapta ca viitorul ajutor sa fie mult mai mic decat cel actual, avand in vedere ca Grecia va avea deja un excedent bugetar, excluzand serviciul datoriilor.

Schaeuble a spus ca nu poate mentiona cifre sau masuri specifice.

Discutiile despre al treilea program de ajutor destinat Greciei au agitat in aceasta saptamana campania electorala din Germania, unde vor avea loc alegeri generale in septembrie.

Schaeuble a spus marti, la un miting electoral, ca va fi nevoie de inca un program pentru Grecia. in declaratiile anterioare Schaeuble sustinea ca este probabil, dar nu inevitabil ca Grecia sa aiba nevoie de un nou sprijin, dupa ce actualul program va expira anul viitor.

Declaratia ministrului a fost comentata imediat de social-democrati, care au cerut cancelarului conservator Angela Merkel sa spuna inainte de alegeri de ce ajutor are nevoie Grecia, pe langa cele 240 de miliarde de euro angajate de UE si FMI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here