Ministerul Mediului reia procedura de autorizare pentru investitia de la Rosia Montana

0
650
rosiamontana

rosiamontanaMinisterul Mediului si Padurilor reia procedura de autorizare pentru investitia de la Rosia Montana, a anuntat luni ministrul Laszlo Borbely.

„Investitorul a prezentat un nou certificat de urbanism, noi am avut cateva intrebari in legatura cu acesta, le-am transmis si asteptam raspunsurile. Cel mai probabil, saptamana urmatoare se va intruni Comitetul de Analiza Tehnica (CAT), care va vedea care sunt pasii urmatori. Cel mai probabil se va decide reluarea procedurii de autorizare, cu tot ce presupune aceasta”, a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ministrul a explicat ca reluarea procedurii de autorizare este rezultatul faptului ca reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation au obtinut un nou certificat de urbanism, diferit fata de cel anulat de instanta in 2007 si fata de cel suspendat tot de instanta in urma actiunii Ministerului Mediului din timpul mandatului lui Korodi Attila.

„Avem acum un al treilea certificat de urbanism, care are unii parametri modificati fata de celelalte doua, care erau identice, aceasta fiind si ratiunea pentru care al doilea a fost suspendat dupa anularea primului”, a mai spus Borbely. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here