Millennium reduce marja de dobanda pentru creditele in franci elvetieni

0
701

Millennium Bank reduce marja de dobanda cu 1,5 puncte procentuale pentru toate creditele in franci elvetieni, pe o durata de trei luni, iar pentru a beneficia de aceasta masura clientii trebuie sa depuna pana marti o solicitare scrisa la orice agentie a bancii, anunta Mediafax.

„Millennium Bank a decis vineri, 23 ianuarie 2015, sa vina in intampinarea clientilor cu credite in franci elvetieni cu o solutie similara OTP Bank, ca masura de sprijin in contextul aprecierii fara precedent a monedei elvetiene”, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Clientii pot beneficia de o reducere temporara a marjei de dobanda, cu 1,5 puncte procentuale, pentru o perioada de trei luni.

„Portofoliul de credite in CHF al Millennium Bank Romȃnia este foarte redus, cu toate acestea analizam constant evolutia pietei si vrem sa ne asiguram clientii ca vom continua sa cautam masuri de protectie pentru a-i sustine in asemenea situatii neasteptate. in acest sens, ii invitam pe clientii nostri cu credite in franci elvetieni, in unitatile Millennium Bank, unde vom gasi cele mai bune solutii personalizate”, a declarat in comunicat Adrian Popa, directorul de Marketing si Comunicare al bancii.

OTP Bank a fost prima institutie de credit care a anuntat, vinerea trecuta, o masura de reducere a impactului cursului de schimb franc elvetian – leu asupra ratelor clientilor cu credite in CHF. Astfel, banca va aplica reducerea marjei de dobanda cu 1,5 puncte pe o perioada de trei luni, iar clientii pot solicita aceasta facilitate pana la 27 februarie 2015, in unitatea in care au semnat initial contractul de credit.

Millennium Bank Romania, fosta membra a Banco Comercial Português, face parte din OTP Group, in urma achizitiei integrale de catre OTP Bank Romania. Procedurile de achizitie au fost finalizate in ianuarie, tranzactia totalizand 39 de milioane de euro, in urma careia OTP isi mareste cota de piata la circa 2% si urca pe locul 13 in topul bancilor de pe piata romaneasca.

Raiffeisen Bank reduce incepand de vineri, 23 ianuarie, dobanda pentru clientii cu credite in franci elvetieni, cu cinci luni inainte de termenele contractuale, Volksbank Romania va mentine pentru o perioada de trei luni, pana la 17 aprilie, cursul de schimb franc/leu folosit de banca la 31 decembrie, de 3,8035 lei, iar Piraeus Bank va propune solutii individuale pentru clientii cu imprumuturi in CHF.

Peste 75.000 de persoane fizice au credite in franci elvetieni, iar 95% din imprumuturi sunt concentrate la sase banci. in total, 14 institutii de credit au acordat finantari in franci elvetieni.

Cursul pentru francul elvetian anuntat vineri de BNR a crescut cu 1,5%, la 4,5817 lei, inregistrand astfel al saselea maxim consecutiv in ultimele sapte sedinte.

Referinta pentru franc a crescut cu 6,65 bani, de la 4,5152 lei joi. Cursul pentru anuntat de BNR se afla astfel pentru a doua sedinta consecutiv peste nivelul euro.

Francul s-a apreciat puternic incepand de joia trecuta, cand banca centrala a Elvetiei a decis sa renunte la un curs minim de schimb de 1,2 franci/euro. Comparativ cu nivelul anuntat miercurea trecuta de BNR, francul se afla in crestere cu 22,4% fata de leu.

Plafonul de 1,2 franci/euro a fost introdus de Banca Elvetiei in 2011, cand francul era aproape la paritate fata de euro, la fel ca in prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here