Mii de semnaturi pentru demisia lui Vladimir Putin

0
610
v_putin

v_putinOpozitia rusa, din care face parte si fostul campion mondial la sah Garry Kasparov, a declarat vineri ca a reusit sa „sparga mitul” popularitatii puternicului premier Vladimir Putin, strangand mii de semnaturi pentru petitia lor online care cere demisia acestuia.

„Multi oameni au intrat pe site”-ul putinavotstavku.ru (putin-demisia!), a declarat Garry Kasparov in cadrul unei conferinte de presa.

„Regimul se bazeaza pe mitul unei puternice cote de popularitate a lui Putin”, a declarat el.

Or, peste 18.000 de semnaturi figureaza sub textul care ii cere demisia si „aproape tot atatea” sunt in curs de verificare de catre moderator si vor aparea in curand, a continuat el.

De altfel, „numerosi semnatari au postat comentarii”, a declarat el. „Cei care scriu sunt reprezentanti ai clasei medii, acesti oameni sunt cei mai activi si aceasta in conditiile unui blocaj mediatic total”, a continuat el.

Potrivit ultimelor sondaje, cota de popularitate a lui Vladimir Putin se ridica la 80 la suta.

Valeri Smirnov, unul dintre initiatorii campaniei, a apreciat ca in cazul in care campania va reusi sa stranga 50.000 de semnaturi, ea va reusi sa capete legitimitatea politica a unei miscari de protest.

Petitia este publicata in timp ce opinia publica rusa, mult timp pasiva, da semne de nerabdare fata de abuzurile nepedepsite ale functionarilor si fata de cresterea costurilor serviciilor sociale. Mai multe manifestatii au fost organizate in ultimele luni, unele reunind mii de persoane. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here